Tiistai 7.7. – Reschenpaß

Tiistai 7.7. – Reschenpaß

Joukkomme suuntasi Italian puolelle iltapäivän reissulle. Nauders kuuluu alueeseen, jossa lähellä ovat niin Italian puoleinen Süd-Tirol ja myös Sveitsi (esim. Samnau).

Juholta jäi passi kämpille. Onneksi italialaiset rajamiehet eivät olleet kiinnostuneita meistä vilkaistuaan saksalaisia rekkareitamme. Ja niin jatkoimme rajalta matkaa Reschenpassin Italian puolelle. Alue on tunnettu, kolmen valtakunnan alueella oleva luonto- ja urheiluaktiviteetteistaan.

Alueelta löytyy mm. 300 km vaellusreittejä ja erinomaiset maastopyöräilymahdollisuudet. Pyöriä (niin polku- kuin moottoroituja) näkyykin runsaasti alueella. Sauvakävely on myös alueella tunnettu. Jopa niin, että opastauluissa on ohjeet oikeaoppiseen sauvakävelyyn. Tosin alpeilla sauvoja on käytetty vaelluksilla iät ajat.

Kiersimme autolla Reschenseen (Lake Resia), tekojärven, jolla säännöstellään alueen vesivaroja. Järvi hautasi alleen kylän, jonka kirkon tornista on tullut alueen tunnus. Tällä kertaa torni oli kyllä kuivalla maalla korjauksien vuoksi. Järven pinta oli padottu niin, että tornia voitiin korjata.

Maisemat olivat upeita ja niitähän syntymäpäiväänsä viettävä Mare ihailikin.

Palasimme järven toista puolta varsin kapeaa vuoristotietä. Upea ja harmaita hiuksia nostattava. Näkymät järvelle olivat hienot.

Naudersiin palattuamme kävimme kaupassa (löydettiin semmeleitä) ja aloitimme illan kestävän taistelun sim-korttien kanssa. Taistelu voitettiin. Jihaa!