Torstai 3.7. – Hua Hin

Torstai 3.7. – Hua Hin

Aamutoimet sujuivat totuttuun tapaa. Selän oikomista, aamu-uinti ja eikun aamupalalle. Tänä aamuna Chef Mare taikoi pöytään Dragon -hedelmää.

Dragon-hedelmää
Dragon-hedelmää

Uimaltaaseen oli eksynyt joku yöllinen harhailija ja hukkunut. aamuisin muutenkin aina siilataan altaaseen pudonneet ötökät ja lehdet pois. Allaspoikia ei ole vielä näkynyt vaikka heidän tulisi siellä pari kertaa viikossa piipahtaa allasta hoitamassa.

Mikäs ötökkä tuo on?
Mikäs ötökkä tuo on?
Aamuvieras hukkui
Aamuvieras hukkui

Aamutoimien jälkeen suuntasimme lopulta löytyneelle kaupalle. Se löytyi portilta tien toiselta puolelta. Samalla silmäilimme löytyykö muita turisteja kylästä. Ainakin parilla talolla on vieraita. Kukkaloisto on hieno näin sadekaudella kun aurinko ei ole paahtanut kaikkea kuivaksi.

Kukkaloistoa
Kukkaloistoa
Pumppuasema
Pumppuasema
Vettä
Vettä
Kauppamme
Kauppamme

Kaupassa ei ole kummoinen valikoima, mutta parempi kuin edellisessa kaupassa 2008. Juomaa löytyy monenlaista ja iso vesipullokin toimitetaan tavaramopolla talolle. Ostimme paketit nuudeleita, virvoitusjuomia, lavallisen soodavettä ja sen ison vesipullon. Ystävällinen kauppias toimitti tavarat talollemme. Nautittuamme päivänuudelit ja vilvoilteltuamme altaassa aloimme suunnitella iltapäivän ohjelmaa. Oli aika pistäytyä keskustassa.

Kävelimme portille taksin toivossa, mutta portilla päivystävä oli menossa. Niin sitten nappasimme lennosta kättä nostamalla ensimmäisen portin ohi kulkeneen. Neuvottelun jälkeen lavalle ja satamaan. Matkan hinta 150 bath. Puhelinnumero muistiin. Hyvä hinta.

Pickup rulez
Pickup rulez
Kioskimopo
Kioskimopo
Kalastussatamassa
Kalastussatamassa
Hilton
Hilton

Kalasatama sijaitsee hotelli Hiltonin pohjoispuolella. Ja se on oikea kalasatama ei turistipyydys. Satamassa väki valmisteli seuraavan päivän kalastusmatkaa. Jäitä pilkottiin, laivoja korjattiin, astioita siivottiin. Lämmöstä huolimatta touhua oli. Kalatori oli jo kiinni. Rannassa on pitkä laituri, johon kalastusveneet tuovat saaliinsa. Kalastusveneet ovat pieniä rannikkopurjehdukseen tarkoitettuja.

Cha Am
Cha Am
Paikalliset chillaa
Paikalliset chillaa

Paikalliset ja muut aasialaiset turistit nauttivat meren tuoksusta ja tuulen henkäyksestä laiturilla. Paikalla oli myös vavoilla onkivia kavereita illallisen toivossa.

Merellä partioi kuninkaallisen laivaston aluksia. Olihan Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa, Kuningas Rama IX:n, kesäpalatsi aivan vieressä. Kuningas Bhumibol Adulyadej (pʰu:mipʰon adunjadeːt, thaiksi ภูมิพลอดุลยเดช, s. 5. joulukuuta 1927 Cambridge, Yhdysvallat) on Thaimaata hallitsevan Chakri-dynastian yhdeksäs kuningas. Hän käyttää hallitsijanimeä Rama IX. Vuonna 1946 valtaistuimelle noussut Bhumibol on maailman nykyisistä monarkeista ollut pisimpään virassa. Hän peri kruunun veljeltään Ananda Mahidonilta, joka sai surmansa hämärissä olosuhteissa. Bhumibol onpaalin kieltä ja tarkoittaa suomeksi ’maan voima’. Opintonsa Bhumibol suoritti Lausannen yliopistossa Sveitsissä, jossa hänen ajamansa auto joutui onnettomuuteen 1948. Onnettomuudessa hän menetti oikean silmänsä, ja hän käyttää silmäproteesia. Bhumibol kruunattiin virallisesti kuninkaaksi 5. toukokuuta 1950 kuninkaallisessa palatsissa Bangkokissa. Kuningas on suuresti arvostettu ja kunnioitettu läpi koko kansan. Myös turistien kannattaa osoittaa kunnioitustaan tälle Thaimaan keulakuvalle. Kuninkaan tai kuninkaan kuvan (myös rahassa) loukkauksella voi olla vakavat seuraukset.

Laivastoharjoitus
Laivastoharjoitus

Hieman mietittiin mitä tehdä kun laivaston hävittäjä alkoi ampua tykeillään putket punaisina ja savuten. Paikallisten suhtautuessa asiaan varsin rauhallisen uteliaasti päättelimme kysymyksessä olevan harjoitus. Aikamme tulitusta katseltuamme suuntasimme kulkumme rannansuuntaisesti etelään päin. Hua Hinin ranta ei ole eteläisen Thaimaan rantojen veroinen, mutta kelvollinen. Hiekka on äärimmäisen hienoa, mutta välillä on myös kiviä, jotka ovat näkinkenkien peitössä. Simpukoita ja pieniä taskurapuja on paljon.

Hua Hin beach
Hua Hin beach
Näkinkenkäkivi
Näkinkenkäkivi

Matkalle sattui myös kiinalainen temppeli lohikäärmeineen. Hieman ylempänä sijaitseva paikka on suosittu istuskella ja katsella merta. Siitä näkyy myös oivallisesti rannan kalaravintelit, jotka ovat rakennettu rannan ja meren päälle.

Tipu
Tipu
Kiinalainen temppeli rannassa
Kiinalainen temppeli rannassa
Suolaista
Suolaista

Rannalla on monenlaita yrittäjää. Hevosilla pääsee ratsastamaa, katukeittiöt kiertää aluetta. Aurinkotuoleja voi vuokrata. Isoilla hotelleilla on omat rantaosuutensa, mutta ne ovat vapaasti käytettävissä. Vartija katsoo ettei ylimääräiset pääse sitten hotellin alueelle. Rannalta pääsee pois joko kiinalaisen temppelin kautta tai sitten Hiltonin jalkeen kujaa pitkin. Kujalla on pieniä putiikkeja ja sitä pitkin pääsee kätevästi keskustan ravintola-alueelle.

Rantaratsu
Rantaratsu
Keittiö kulkee olalla
Keittiö kulkee olalla
Takiabin hotelleja
Takiabin hotelleja

Rannalta näkyy aina Takiabille eli apinakukkulalle saakka. Hua Hinin ja Takiabin välisellä rannalla on isoja hotelleja ja condokomplekseja.

Aikamme rannalla kivillä istuskeltuamme ja maailman menoa ihmeteltyämme alkoi nälkä ilmoitella olostaa. Niinpä suuntasimme kohti keskustaa etsien sopivaa ruokailupaikkaa. Burger King eikä MacDonalds ei oikein sytyttänyt. Lopulta löytyi kujalta Bam Bam (TripAdvisorissa), pieni perheen pyörittämä tyypillinen thairavintola. Neljä ruokalajia, kaksi kolaa, kaksi soodavettä ja yksi olut 620 bath. Ei paha. Annokset olivat isoja, joten yksi annos olisi riittänyt pekkaa päälle. ainoa moite oli varsin heikko naudanliha (jänteitä).

Alkupalat
Alkupalat
Tom Yam
Tom Yam

Ruokailun jälkeen illan jo pimennyttyä suuntasimme kulkumme Hua Hinin yömarkkinoille. Sinne kuljimme varsin näkymättömän baarityttöskenekujan lävitse. Hua Hinissa ei onneksi tämä puoli Thaimaan matkailusta näy juuri ollenkaan. Itseasiassa turistiskene ei näy täällä korostuneesti vaan kaupunki on lähinnä hyvin tyypillinen Thaikaupunki. Tästä pidämme täällä. Ollaan elämän keskellä.

Yömarkkinoihin otimme lähinnä tuntumaa senkummemmin ostoaikeita ei ollut. Läpikäveltyämme suuntasimmekin jo kohti lähintä taksia ja neuvottelun jälkeen suuntasimme sitten Avalonin kotiosoitteeseen, jonka tosin paikalliset tuntevat nimellä 72 Soi Mu Ban Avalon. Iltauinnille ja nukkumaan.

Syö missä paikalliset syö!
Syö missä paikalliset syö!
Night Market
Night Market
Ruokaa
Meri suo antimiaan
Ruokaa
Ruokaa tarjolla jos jonkinlaista
Eri jumalat täällä
Eri jumalat täällä
Taas ruokaa
Taas kalaruokaa
Taksi lennosta ja kämpille takaisin
Taksi lennosta ja kämpille takaisin
Varmaan turistit näkyy
Varmaan turistit näkyy
Iltauinnit
Iltauinnit altaassa
Yövahtimme
Yövahtimme Gekko

Hyvä päivä!