Torstai 17.7. – Ratsaille

Torstai 17.7. – Ratsaille

Hyvin kulkee
Hyvin kulkee

Aamupäivälöysäilyjen jälkeen päivän suunnitelmana oli ratsastus ja hengailua kaupungilla. Venyi sitten lähtö klo 12 sijasta klo 14sta ja Pauliina jo huolestuneena katseli taivaalle kerääntyviä pilviä. Kuljetustakin jouduttiin odottelemaan tovi. Mutta lopulta taksi saapui ja varsin hyvässä kelissä suuntasimme kohti rantaa ja ratsuja.

Kotikatu
Kotikatu

Kotikatu oli yhtä helteinen kuin aina. Kotikoirat eli temppelin koirajengi oli paikallaan. Tosin aika uupuneina. Eivät juuri välittäneet ohimenevistä farangeista.

Kaatis
Kaatis

Lähellä olevien temppeleiden välissä on melkoinen kaatis. Jotenkin se on organisoitu, mutta aika ruma se on. Muutenkaan aitojen ulkopuolinen ympäristö ei ole turistioppaista. Roskaa ja muuta jätettä on tievarret täynnä. Siis ihan normielämää täällä.

Painorajoitukset...mitä ne on?
Painorajoitukset…mitä ne on?

Picupeilla täällä kulkee kaikki…ylikuormatkin. Ihmiset myös matkustaa lavoilla. Joskus lavat ovat ihan täynnä. Tavaraa tai ihmisiä. Liikenneturvallisuus ei ole niitä tärkeimpiä prioriteettejä täällä.

Mukava tuuli
Mukava tuuli

TukTukin kyydissä käy mukava tuuli. Lienee yksi syy näiden suosioon turistien parissa.

keskustaa
keskustaa
Portti Beahille
Portti Beahille

Beachille pääsee muutamasta kohdasta. Paras paikka on kahden luksushotelin välistä kulkeva kuja. Postilla on turistipoliisin toimisto ja vessat (5 bath). Kujalla on paljon pieniä putiikkeja ja retkien tarjoajia. Turistihintaan.

Turistipoliisi
Turistipoliisi
Katukauppa
Katukauppa

Rantakaupat kulkevat täällä olkapäällä. Toisessa korissa on tuli tai hiillos ja toisessa tykötarpeet. Ruoka-annos syntyy nopeasti missä ikinä ”kauppa-auto” pysähtyykin. Täällä jokainen päivä on ravintolapäivä.

Tinkiminen
Tinkiminen

Pienen tinkimisen jälkeen saatiin nuorisolle neljä ratsua alle. Kaksi vähän kesympää ja kaksi hieman vikuroivaa. Sen verran tulista, että välillä Pauliina ja Anniina vaihtoivat ratsujakin. Ratsut eivät oikein tykänneet toisistaan.

Ratsaille
Ratsaille

Ranta on täynnä pientä elämää. Pieniä taskurapuja vilisee jaloissa tuhansia. Ne rakentelevat omia pieniä tunneleitaan ja käytäviään, mutta säikkyvät herkästi häviten vikkelästi koloonsa kun jättimäisen turistin varjo osuu kohdalle.

Meren eläviä
Meren eläviä
Pikkurapu
Pikkurapu

Rannalta on hieno näkymät vaikkei se ole etelämmän alueen rantojen veroinen. Vesi on hieman sumeaa ja aika ajoin vedessä on meduusoja. Niiden polte on varsin ikävää, joten niitä kannattaa vältellä.

Khao Takiab
Khao Takiab
Rouva rannalla
Rouva rannalla

Iltapäivällä vuorovesi paljastaa rannan simpukkaiset kivet. Ovat muuten aika teräviä, joten niitäkin kannattaa varoa. Haava tulee nopeasti.

Hilton
Hilton

Rannalta löytyy myös alueen parhaimmat hotellit kuten Hilton, joka korkeana toimii erinomaisena maamerkkinä. Alueet ovat vartioituja ja niille ei juuri ole muilla kuin farangeilla asiaa.

Pauliina
Pauliina

Tytöt laukkasivat rantaa edestakaisin, pojat ottivat hieman rauhallisemmin.

Kiitolaukkaa?
Kiitolaukkaa?
Hop Hop
Hop Hop
Kaksi cowboyta ratsastaa
Kaksi cowboyta ratsastaa

Kyllä siellä rannalla tuli hiki. Ja suuntasimme ratsastuksen jälkeen juomaostoksille ja vilvoittelemaan ilmastoituun putiikkiin. Kioskilta sitten hajaannuimme kukin pari omille teilleen. Kuka ostoksille kuka vain maleksimaan putiikeissa vaattureita vältellen.

Rantasuojat
Rantasuojat
Ratsastuksen jälkeen
Ratsastuksen jälkeen
Rantakujalla
Rantakujalla
TukTuk
TukTuk
Thaivaspaikka
Thaivaspaikka
Katumyymälä
Katumyymälä
Mustavalkoinen Ilta-Sanomat?
Mustavalkoinen Ilta-Sanomat?

Onkohan IS tehnyt sopparit tänne? Lehti ilmestyy päivittäin mustavalkoisena versiona.

Kuisman taksi toimii edelleen
Kuisman taksi toimii edelleen

Kuisman (Pun) taksi toimii edelleen vaikka isäntä onkin pari vuotta sitten siirtynyt autuaamille eläkeläispäiville. Suomenkielistä palvelua saat tältä taksilta. Edellisellä kerralla käytimme Pun taksia paljonkin. Nyt emme ole vielä käyttäneet kertaakaan.

Yök!
Yök!

Ja pakolliset suomiravintolatkin täältä löytyy. Ei tee muuten mieli lihapullia.

Paikallisliikennettä 20 bath
Paikallisliikennettä 20 bath

Paikallisliikenne toimii hop on hopp off -periaatteella kolmella, neljällä eri linjalla. Linjat erottaa auton väristä. Pysäkkejä ei ole vaan auto pysähtyy viittaamalla.

Sosiaalinen media?
Sosiaalinen media?

Kaiutinautoja täällä liikkuu niin kuin Blues Brother elokuvassa.

Markkinoilla
Markkinoilla

Ennen ruokailua vanha pari suuntasi paikalliselle torille hedelmäostoksille. Näistä saa parhaat tuotteet parhaaseen hintaan. Ystävällisyydellä ja wailla pärjää näppärästi

Kuivattua löytyy
Kuivattua löytyy
Hedelmäostoksilla
Hedelmäostoksilla

Ostettiin banaaneja ja ananaksia. Jälkimmäiset ovat todella herkullisia täällä.

Riksa
Riksa

Kaduilla kulkee muutama riksakin. Tosin ei raaski kyytiin nousta kun kuljettajien eläkeikä alkaa olla Kokoomuksen kotomahan suunnittelemaa luokkaa.

Ulkoilmapesula
Ulkoilmapesula

Kaduilta löytyy reppuleille omat ulkoilmapesulat. Pyykkiä täältä tuleekin. Hikeä pukkaa sen mukaan.

Uusi kantis
Uusi kantis

Löysimme uuden vanhan kantiksen. Edellisellä kierroksella olimme vierailleet tässä kerran. Paikka on todella suosittu ja sitä kiertelikin iso joukko väkeä ennen aukeamista klo 17.30. Pöydät täyttyivät samantien. Ruoka oli hyvää ja tarvittaessa myös tulista. Rouvakin sai kerrankin kohdalleen maustettua kalaa. Lue: kitalaki rakoilla.

Satay ja "hieman" tulista kalaa
Satay ja ”hieman” tulista kalaa

Muut ruuat Pauliinan kanaa lukuunottamatta eivät olleet tulisia vain maukkaita.

Kantis
Kantis

Paikan ulkonäön ei kannata antaa hämätä. Ruoka oli jälleen erinomaista ja makujen sinfoniaa. Ravintolan nimi on Jek Pea, mutta vain thainkielisiä kylttejä näkyy: เจ๊กเปี๊ยะ Tätä suosittelen varauksetta. Ruoka on halpaa ja hyvää. Mutta varaudu jonotukseen.

Valo yössä
Valo yössä

Nuoriso-osasto suuntasi kvellen talolle, vanhukset täydensivät ruokakaappia turistin ilosta 7/11-liikkeestä. Hypättiin kulmasta Volvo-taksiin, joka maksoi sen 200 bath kuten kaikki muutkin. Talolle pästyämme oli vuorossa pakollinen allasselfie ananasjuoman kera.

Työ...mitä se on?
Työ…mitä se on?
Ohi on ohi on marssimme pian ohi on!
Ohi on ohi on marssimme pian ohi on!

Millipedet senkuin kasvavat joka kierroksella. Altaalle tuli melkoinen lentomuurahaisten invaasio juuri kun nuoriso olisi halunnut altaaseen. Kesti tovin siilata kaikki sadat ellei tuhannet murkut pois altaasta. Lopulta päästiin altaaseenkin. Uni tuli jo klo 22 jälkeen.

Rouva nauttii lämmöstä ja altaasta
Rouva nauttii lämmöstä ja altaasta