Torstai 13.8. – Paluu vuorille

Torstai 13.8. – Paluu vuorille

Maittavan aamupalan jälkeen pakkasimme laukkumme, checkkasimme itsemme ulos hotellista (kolme yötä aamiaisineen 317 euroa + kaupunkivero) ja suuntasimme matkamme Rialton sillalle. Siellä nousimme Tronchettoon menevään vaporettoon.

Siitä nousimme pois jo Tronchetto Marketin kohdalla, koska automme oli lähempänä sitä kuin varsinaista Tronchetton pysäkkiä. Matka oli niin kuuma, että skippasimme aamuisen ajatuksen käväistä vielä juutalaiskortteleissa.

Katto auki, ilmastointi täysille ja kohti kotilaaksoa. Navigaattoriin ensimmäiseksi kohteeksi Cortina d’Ampezzo, tuo jetsetin rakastama hiihtokeskus ja James Bond -elokuvan näyttämö (mikä elokuva?*). Ajelimme autostradaa pitkin kohti pohjoista ja Trevisiota. Soverzenessa oli autostradan päättyessä ruuhkaa kahden tien yhtyessä, mutta se oli mukavaa koska ehti katsella maisemia. Dolomiitit olivat yhtäkkiä nousseet taivaanrannasta ja ei aikaakaan kun jo ajelimme massiivisten vuorten välissä. Vuoret olivat kuin maalatut kulissit. Hyvin epätodellisen näköisiä.

Cortina oli juuri sellainen kuin jetsetien hellimä kaupunki voi olla. Pääkadun varrella erilaisia merkkiliikkeitä. Jaguarin uusinta mallia esiteltiin kadulla. Viehättävä kaupunki kesälläkin. Nautimme paikallisessa Royalissa gelatoannokset, joista maksoimme vain toisen, koska Maren annoksesta löytyi pohjalta lasinsiru. Hyvältä jäätelö silti maistui.

Jatkoimme matkaa kohti Itävaltaa läpi kauniin ja varsin kansoitetun kansallispuiston (Parco Naturale Tre Cime). Retkeilijöitä oli todella paljon ja heidän autonsa täyttivät kaikki mahdolliset paikoituspaikat. Pienet järvet vuorten ympäröiminä jäivät mieleen. Ei hassumpaa aluetta tämäkään, mutta kalliimpaa kuin Itävalta.

Matkalla meidät ohitti myös yksi Lambourghini pakoputket paukkuen. Lähti muuten ohi kuin hauki rannasta.

Weitlanbrunnissa siirryimme Itävallan puolelle. Lienzissä tankkasimme auton jälleen halvemmalla bensiinillä. Koko reissu sujui tankaamatta Italian puolella.

Lienzistä suuntasimme Matrei i. Osttirolin kautta Felbertauernin tunneliin, joka on 5,3 km pitkä. Pisin tähän astisista tällä reissulla. Avoautossa on oma tunnelmansa tunnelissa! ÄÄNTÄ riittää! Toisessa päässä lähdimme laskeutumaan Mittersilliin. Paikallinen auditörttö meinasi aiheuttaa kolarin lähtisessään ohitse samalla kun autojono pysähtyi edessämme traktorin vuoksi. Nämä kahjot ajelevat miten sattuvat välillä näillä vuoristoteillä.

Mittersillistä suuntasimme kohti Gerlosia jo tutuksi käynyttä tietä pitkin.  Neukirchenissä pysähdyimme hetkeksi kauppaan. Lopuksi nousimme Gerlospaßin tullitien Krimmlin putouksien vierestä ja niin matka päättyi omalle kotitalollemme Gerlosbergiin. Hienoja maisemia koko matkan.

Matkareittimme 13.8.

* James Bond –  For Your Eyes Only (1981) (Erittäin salainen, Roger Moore)