Torstai 13.7. – Top Star

Torstai 13.7. – Top Star

Yllättävän vetreinä edellisen päivän laskeutumisesta heräsimme ihanaan aamuun. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Tulossa oli varmasti koko reissun upein keli. Nukuimme hieman myöhempään ja aamutoimetkin sujuivat lomalaisen verkkaisesti.  Lopulta pakkasimme reppumme ja laskimme automme katon. Kohti uusia seikkailuja, huippuja ja Top Star -kahvilaa.

Ajoimme Hochgurglbahnin ala-asemalle. Se on toiminnassa vain tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Hissi vie ensin Hoch Guggliin keskiasemalle, lähelle Timmelsjochin alppitien maksupuomia ja moottooripyörämuseota. Siitä gondolamme teki pienen mutkan ja jatkoi vielä toisen mokoman yläasemalle.

Sieltä jatkoimme neljän hengen tuolihissillä, Top Wurmkogelbahnilla, yhä ylöspäin. Lopulta saavutimme 3030 m korkeuden ja huimat näköalat niin Ötztaliin kuin Italian puolellekin. Vau! Dolomiitit, Ötztalin ja Stubaitalin kolmetonniset ympäröivät meidät. Italian puolella oli runsaampaa pilvisyyttä, mutta Itävallan puolella näkyi kirkkaasti tosi kauas.

Hetken pällisteltyämme suuntasimme Top Star -ravintolan puolelle ja yllätykseksemme sieltä oli saatavissa myös lounasherkkuamme gulassikeittoa. Olikin hyvää. Parhaiten maustettua tällä reissulla vaikka mikrossa lämmitettiinkin. Juhan satsi oli vielä tulisempaa kuin Maren. Näin totesi makutestimme.

Vielä pienet liveraportit Suomeen ja lisää kuvia ja olimme valmiit paluumatkalle hissillä. Päästyämme ala-asemalle siirryimme shopping-modiin. Ala-aseman urheiluvaateliikkeessä oli alennusmyynti. Marelle tarttui mukaan takki ja uusi reppu, Juhalle kolme fleecea. Hyvän tuntuista laadultaan. Nähdään sitten käytössä.

Autosta katto auki ja ylöspäin Top Mountain Motorcycle Museumiin. Upea moottoripyörä museo, jossa pyörät on aseteltu näyttävästi esille. Ja kyllä onkin pyöriä. Joku voi ihmetellä museon sijaintia laakson perukoilla. Sijainnin ymmärtää kun tietää miten suosittu kesäaikaan Timmelsjochin alppitie moottoripyöräilijöiden keskuudessa on. Läpi kulkee satoja ellei tuhansia moottoripyöriä päivittäin. Museon ravintola on myös hyvä taukopaikka.

Oli hienoja pyöriä vuosisadan alusta tähän päivään. Erikoisnäyttelynä tällä kertaa oli vanhat lumikulkuneuvot ja rinnekoneet.

Aikamme tekniikan ihmeitä ihailtuamme ja valokuvattuamme siirryimme Ober Gurglin puolelle keiloja väistelle. Tiemerkintäporukka oli ollut töissään ja valkoiset viivat oli suojattu muovikeiloilla. Niitä joutui hieman pujottelemaan kun niitä oli kaatuillut tielle sikin sokin.

Paikallisesta leipomosta matkaan tarttui sämpylät ja paikallinen herkkujen herkku Apfelstrudel. Äkkiä Winterstaliin ja partsille kahville oli mielessä. Kurvasimme kuitenkin vielä Ventin kautta. Ilma oli sen verran upea ja lämmin. Paluumatkalla testasimme kylätiemme toisen puolen kun lähestyimme Ventin suunnasta.

Hieman kankeahkoin jaloin mäki ylös parkkipaikalta ja kahvit tulelle. Hetken päästä nautimme omenaista herkkua parvekkeella auringon säteiden lammittäessä. Oli hyvä olla.

One Reply to “Torstai 13.7. – Top Star”