Tiistai 22.6. Kaupunkipäivä

Tiistai 22.6. Kaupunkipäivä

Koska säätiedotus oli lupaillut hieman epävakaisempaa, päätimme suunnata joukolla Tirolin pääkaupunkiin Innsbruckiin. Sää oli oikeastaan ihan hyvä.

Innsbruck on kaupunki Tirolin osavaltiossa läntisessä Itävallassa. 119 000 asukkaan kaupunki on rakennettu 575 metrin korkeuteen merenpinnasta. Kaupunki on myös Tirolin osavaltion pääkaupunki. Innsbruckin halki virtaa Inn-joki, joka saa alkunsa Sveitsin Alpeilta.
Innsbruckissa sijaitsee kaksi yliopistoa (Leopold-Franzens Universität ja Medizinische Universität). Kaupungissa asuu noin kolmekymmentätuhatta opiskelijaa. Innsbruck on myös suosittu turistikaupunki. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat kaupungin keskustassa sijaitseva vanha kaupunki kävelykatuineen ja etenkin kultainen katto (saks. Goldenes Dachl). Kaupungin keskustasta nousee hissi Hafelekarspitze-nimiselle huipulle, josta lähtee yksi Euroopan jyrkimmistä laskettelurinteistä Hafelekarrinne.

Innbruck on vuorten ympäröimä vireä kaupunki kansainvälisine lentokenttineen.

Parkkeerattuamme automme Park&Bus -alueelle urheilukeskukseen hyppäsimme postibussiin, johon ei muuten kyseinen parkki ja bussi -lippu käy. Aiheutimme hieman bussikuljettajassa hämminkiä. Soitti jopa keskukseen, mutta antoi armon käydä oikeudesta. Hyppäsimme lyhyen ajomatkan jälkeen pois rautatieasemalla ja kävelimme hallintokorttelin lävitse Vanhaankaupunkiin.

Varsin juhlallinen oli hallintokortteli. Mieleen tuli lähinnä eräs hallinto 1930-1940 -luvun Saksassa. Sen verran massiivinen oli hallintoaukio ja sen symboliikka. No, olimme Tirolissa.

Innsbruckissa kulkevat myös sporat eli raitiovaunut. Myös täällä ne ovat helppoja ja mielekkäitä joukkoliikennevälineitä keskustan ruuhkaisilla kaduilla.

Goldene Dach eli kultainen katto on varsin vaikuttava turistinähtävyys varsinkin kun sitä ympäröi melkoinen lauma erilaisia mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia.

Vossikallakin voi ottaa kyytiä Innsbruckissa.

Kaikkien suurkaupunkien katukuvissa esiintyvät ihmispatsaat olivat löytäneet tiensä myös tähän turistikaupunkiin. Milloinkahan Helsingissä. Ainakin talvisaikaan luulisi helppo olla jäätyä paikalleen 🙂

Nimensä kaupunki on saanut Inn -joen yli johtavasta sillasta. Paikalla on ollut ylityspaikka jo hyvin kauan aikaa. Aina keskiajalta.

Yllättäen kaupungista löytyi myös tropiikin keidas tai no, jotain sinne päin ainakin.

Iltapäivällä taivaalle keräytyi synkät pilvet, jiden alta ehdimme juuri pois autoon ja suuntasimme rankkasateessa takaisin kohti Zillertalia. Kauppareissun teimme palatessamme, joten keittiömestarimme loihtivat erinomaisen aterian, jonka nautimme suurella ruokahalulla. Chillailimme iltaa parvekkeella vuorimaisemia ihaillen.

Innokas Mare liputtaa Tirolin puolesta. Hänet piti suorastaan pakottaa iltaisin nukkumaan, niin innokkaana hän iltaa istui. 🙂

3 Replies to “Tiistai 22.6. Kaupunkipäivä”

  1. Kiitos mielenkiintoisesta kierroksesta Tirolissa! Kyllä noita ihmispatsaita näkee Helsigissäkin, ei ehkä niinkään näin talvipakkasilla, mutta kyllä kesällä ja syksyllä useinkin. Ovat yleensä Kauppatorin ja Stockkan ja varsinkin Aleksin tuntumassa. Syksyllä näin viimeksi Senaatintorilla. Olen nähnyt ainakin viimeisen neljän vuoden aikana Hesassa noita ihmispatsaita.

  2. Voi kiitos Mare ja oikein innostavaa nukkekoti Uutta Vuotta ja matkailu vuotta sinulle! 🙂 Itse mietin kanssa todella pitkään miten tuon ikkunan toteutan ja sitten keksin tehdä jonkun näköiset tiilit ulkopuolelle. Sisäpuolelle olisin kaivannut myös jotain listoja, mutta tällä hetkellä ainakin mennään ilman.

    p.s. Todella ihastuttaa matka blogi! Pitääkin tutustua paremmin! 😉