Tiistai 20.7. Mozartin kaupungissa

Tiistai 20.7. Mozartin kaupungissa

Salzburg on Itävallan neljänneksi suurin kaupunki ja Salzburgin osavaltion pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Salzach-joen varrella Alppien juurella. Sen väkiluku on n. 150 000. Salzburg on tunnettu ennen kaikkea Mozartin syntymäkaupunkina, historiastaan ja barokkiarkkitehtuurista.Salzburgin suosiota matkakohteena on lisännyt erityisesti The Sound of Music-elokuva, joka kuvattiin kaupungissa ja sen lähialueilla.

 Turistit todellä näkyvät katukuvassa, niin liikkeinä mutta myös väkimäärinä. Opasryhmiä oli niinkuin Venetsiassa ikään. Kadut ja kujat täynnä eri kansallisuuksia. Kamerat räpsivät ja erilaisia turistirysiä oli perustettu eri paikkoihin.

Salzburgin arkkitehtuuri oli hienoa. Vanhat tyylikkäät, hyvin hoidetut talot seisoivat toinen toistensa vierellä.

On arvioitu,että vuosittain jopa yli 300 000 turistia käy Salzburgissa yksinomaan Sound of Music -elokuvan takia. Kaupunkiin pääsee junalla Münchenistä (150 km) kauniiden vuoristomaisemien kautta. Pääkaupunkiin Wieniin on 300 km.

Mielenkiintoinen ovikello Salzburgissa. Eri huoneistoihin menee suoraan vaijeri, joka kilisuttaa kelloa. Huoneistot ovat varmasti isoja, kun talossa oli vain neljä soittokelloa. Mitenkähän usein turistit noista vetävät?

Kävellessä löytyi muutama torikin, joissa turistikrääsän lisäksi myytiin ihan vihanneksia ja kukkia. Tässä maustekaupoilla Universitätskirchen torilla.