Tiistai 20.7. Kotimatkalle Salzburgin kautta

Tiistai 20.7. Kotimatkalle Salzburgin kautta

Pakkasimme automme, maksoimme neljän yön yöpymiset aamiaisineen (184 e) ja hyvästelimme emäntämme. Hyvä paikka oli majoittua. Navigaattoriin suunnaksi Salzburg ja eikun menoksi aurinkoisessa säässä. Seikkailimme vähän vaihtoehtoisilla reiteillä navigaattorin avulla. Pieniä kyliä ja kapeita teitä.

Lopulta navigaattori vei meidät Salzburgin Park+Ride-alueelle. Systeemi on rakennettu helpottamaan suositun turistikohteen parkkiongelmia. Kaupungin sisääntuloväyliltä löytää nämä parkit. Parkkilippu päiväksi ja viiden ihmisen päivälippu julkiseen liikenteeseen kustantaa kympin. Toki keskustastakin löytyy maksullisia paikkoja. Mutta niiden etsimisessä männöö hermo äkkiä.

Eikun rollikkaan. Numerot 3 ja 8 vievät parkkipaikalta suoraan Salzburgin vanhaan kaupunkiin. Sisäänajettaessa otetaan portilta tiketti parkkia varten ja sitten portilla olevasta toisesta koneesta samaisella tiketillä ja kymmenellä eurolla se oikeus julkiseen liikenteeseen. Samalla on parkkikin maksettu ja ulosmentäessä tökätään tiketti vaan portin koneeseen ja pääsee autolla ulos. It’s so simple! Lippuja EI tarvitse leimata bussissa enää, jota ei tiennyt bussikuskikaan vaan yritti tunkea kanssaturistien lippua koneeseen bussissaan kunnes luki asianlaidan tiketistä.