Tiistai 18.8. – Paskareissu

Tiistai 18.8. – Paskareissu

…mutta tulipahan tehtyä!

Nyt hyvin nukutun yön jälkeen oli energiaa lähteä liikkeelle. Nopea aamupala ja autoon. Ei satanut ja katto alas. Naapuritalon parvekkeella olevat lomalaiset heiluttivat ja vaihdettiin saksalaistyyliin Hallo! -tervehdys. Kysymys ei ole samasta Hello, hello, hello! tervehdyksestä jonka ikäisemme muistavat kielisarjasta mustavalkotelevision aikakaudelta. Stan ja Dud kyselivät Where’s the cat. Cat is in the moon!

Tänään sitten satoi sitä ihteään. Paskaa meinaan. Päätimme ajella Leichbachiin ja nousta sieltä Eggalmille. Matkalla Mayerhofin jälkeen eräs talonpoika oli päättänyt levittää lietelannat maantieltä paineella ruiskuttamalla. Onneksi tuuli ei ollut kovin paha, mutta haju senkin rajumpi. Ja onneksi avoautot ovat suunniteltu heittämään mahdolliset ”vedet” auton yli ilmavirralla.

Ostimme liput ylös eli Bergfahrtin. Maksoi Eggalmbahnilla 10.90 (menopaluu muuten euron kalliinpi). Talfahrt eli alaslasku maksaa erikseen ostettuna 6 euroa. Nousimme pienellä korkeintaan neljän hengen, mieluummin kahden hengen kabiinillä kauniille majatalolle 1900 metriin. Sieltä kävellä köpöttelimme reittiä 33 kohti laaksoa.

Alkumatka oli aikamoista mutavelliä edellisten päivien sateiden vuoksi. Lisäksi karja oli tallonut polun mutavelliksi. Onneksi näin vain alkumatkassa. Mutta sieltäkin sitten löytyi sitä ihteään runsaasti. Sai varoa koko ajan mihin astuu. Muta harmaa, kakka ruskea.

Lopulta pääsimme mukavalle polulle ja laskeuduimme puolimatkan krouville tai almille eli Lattenalmille (http://www.lattenalm.at). Hieno pikka ja kuinka ollakaan aurinko tuli esiin juuri sopivaan aikaan. Maisemat olivat upeat, palvelu ystävällistä ja ruoka hyvää. Suosittelemme lämpimästi. Rouva nautti gulassikeittoa ja herra Hausspeckiä. Jälkimmäisen mukana tulleen kirkkaan kastikkeen kuitenkin nautti rouva hyvällä ruokahalulla.

Lattenalmilta laskeuduimme mukavaa metsäpolkua kohti laaksoa. Välillä mentiin siksakkia ja lopulta päädyimme tielle, joka johti meidät Rosenkrenzkappelleen (v. 2012). Uusi kappeli oli hieno. Sieltä löytyi päivän mietelause: ”Usko lohduttaa kun rakkaus itkee!”

Parin vanhan maatilan läpi kuljettuamme laskeuduimme polkua pitkin autolle, joka oli jäänyt ala-asemalle. Paluumatkalla poikkesimme vielä ostamaan paikallisia marjoja, jotka ovat hyviä, mehukkaita, isoja ja makoisia. Iltapäivä ja ilta menikin valokuvien editoinnissa, lämpimässä kylvyssä ja muutenkin oli oikein mukava päivä.