Tiistai 18.7. – Seeles Seen

Tiistai 18.7. – Seeles Seen

Aamu oli verkkainen ja rauhallinen. Juuri sellainen kuin lomalla pitää ollakin, rauhallinen herääminen, aamupalaa, yläkerran tenavien tömistelyä, varustehuoltoa jne.

Päätimme suunnata päiväreissun ylös Kaunertalin jäätikön suuntaan. Ajelimme maksutulliin ja maksoimme 14 päivän lipun, sillä pääsisimme alueelle aina kuin haluaisimme (14 päivän 32 e/ päivän lippu 24 e). Kurvailimme yhdessä toisen avoauton kanssa Gepatch Stauseelle ja jatkoimme matkaa aina yli 2000 metrin. Auto parkkiin Riffelbachin varteen. Tikut esiin auton takakontista ja ylös mäkeen. Hiki kannattaa aina kun etsii maisemia. Maisemat paranivat koko ajan samoin polku. Alussa polku oli aika märkää ja mutaista, mutta ylös rinteelle päästyämme polku oli toki kapea, mutta helppokulkuinen.

Saavuimme Seeles järville. Kaksi kristallinkirkasta lampea vuorenrinteellä. Aivan upea paikka. Jos lähdet nousemaan, niin ota mukaan picknic-eväät. Upealla säällä paikka on huikaiseva ja helppo tavoittaa.

Istuskelimme kivillä ja paistattelimme päivää maisemia ihaillen ja kuvaten. Jatkoimme järviltä eteenpäin polku 30 pitkin, joka olisi vienyt aina alas Gepatchhausille. Nyt käännyimme takaisin vanhan majan raunioilta. Milloin lienee palanut. Jäljellä oli ainoastaan kiviset pohjat. Paikalta oli mahtava näköala niin pohjoiseen pitkin Kaunertalia kuin myös itse Kaunertalin jäätikölle.


Aikamme kuvailtuamme tuuli alkoi yltyä, joten suuntasimme kulkumme autolle. Paluu sujui varsin helposti ja suuntasimme Minin keulan ylöspäin. Nautimme jäätikkölounaan (ravintolassa makkaraperunat ja Gulash-keitto). Sitten alkoikin kerääntymään varsin synkkiä pilviä laaksoon. Säät muuttuvat todella nopeasti vuorilla. Ja jos jää esim ukkosen alle niin leikki on kaukana. Kannattaa seurata taivasta ja varsinkin paikallisia vaeltajia. Jos he suuntaavat takaisin, niin perään ja nopeasti.

Mare otti paluumatkalla kontaktia paikallisiin pörrökorviin.

Ajelimme takaisin Vergötscheiin sateessa, joka oli aika ajoin rankkaakin. Vettä kertyi tielle oikein kunnolla, joten sepentiinimutkissa mentiin varovaisesti.

Suihkuun ja päivällistä navan alle. Mukava päivä. Monenlaista keliä ja mainiot maisemat.