Tiistai 11.7. – Kaunergrat ja Rifflsee

Tiistai 11.7. – Kaunergrat ja Rifflsee

Tiistaina päätimme ajella Naturhaus Kaunergratille ja mahdollisesti Pitztaliin saakka. aamiaisen jälkeen pakkasimme päivän levänneen Minimme ja suuntasimme Prutzin kautta Kaunsiin ja sielä ylös Kaunergratin luonnonpuiston opastuskeskukseen. Vanhan isännän kanssa vaihdoimme muutaman sanan ennen lähtöä ja hän neuvoi jatkaman Pitztaliin saakka kaunista vuoritietä.

Tie oli todella kapea ja osassa matkaa oli myös tietöitä. Kieli keskellä suuta, koska vastaan voi tulla pyöristä rekkoihin erilaista kalustoa.

Opastuskeskuksen luona on mahtava näköalapaikka, josta on upea näkymä molempiin suuntiin Oberinntalia. Alkoi jo hieman jopa huipata, koska sillalla oli lasiseinä tyhjyyden päällä. Sieltä näkyi aina Landeckiin saakka.

Opastuskeskuksessa nautimme kahvit upealla Sonnenterassella. Opastuskeskuksessa on myös näyttely Kaunergratin luonnonpuistosta. Siihen kuuluvat Kaunertalin ja Pitztalin laaksot ja niitä ympäröivät laaksot. Zillertal ja Ötztal ovat tunnetuimpia turistilaaksoja, mutta kaksi ensinmainittua laaksoa voittavat nämä jylhyydellään ja kauneudellaan.

Nautimme makoisat kahvit ja vohvelit.

Jatkoimme matkaamme Pitztaliin ja pysähdyimme lopulta Rifflseen hissin ala-asemalle ja hieman arvoimme lähdemmekö ylös. Hissin hinta oli 20,50 e henkilöltä. Lopulta hyppäsimme hissiin ja se kannatti todellakin. Vaikka ilma oli hieman epävakainen, ei se ylhäällä haitannut näkymiä.

Ylhäältä näkyi erinoamisesti Pitztalin jäätikölle.

Rifflsee (joskus Riffelsee) on suurin järvi Oetztal Alpeilla. Järvi sijaitsee Pitztalin yläpuolella ja on tyypillinen moreenijärvi. Järvi täyttää valtava altaan ja alpeille tyypillisesti vesi näyttää vihertävältä. Sen pohjois ja länsipuolella nousee Kaunergratin karu huiput, joista voisi mainita Seekogel ja Rostizkogel. Aurinkoisella ja lämpimällä säällä huomattava määrä sulamisvesiä ryöppyää järveen pitkin vuoristopuroja ja -jokia.

Rifflseehütte sijaitsee järven läheisyydessä. Sieltä on upeat näkymät Pitztaliin.

Kuvailimme jälleen maisemia ja alppikukkia polkumme varrella. Kävimme kääntymässä Rifflseehüttella ja rauhallisesti taivalsimme takaisin hissin yläasemalle. Paluuamatkalla alkoi hieman sadella. Tai oikeastaan ripsiä pisaroita.

Laskeuduimme alas laaksoon ja ajelimme Minillä aina Pitztalin perukoille saakka. Sieltä sitten palasimme takaisin M-preisin kautta asunnolle Vergötcheniin. M-preisista teimme perustäydennyksen jääkaappiin. Tarttui pari pizzaakin mukaan, joten illan appeena oli pizzat ala Ötker.