Taas mennään

Taas mennään

Ei niistä vain saa kyllikseen. Alpeista.

Jälleen on matkavalmistelut loppusuoralla. Heinäkuun alussa lähdemme jälleen kohti Alppien kutsuvia huippuja, itävaltalaista vieraanvaraisuutta, upeita patikointimaastoja, pieniä kappeleita matkan varrella, erinomaista ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä.

Lennämme tuttuun tapaan taas Müncheniin. Tänä vuonna lentojen hinnat olivat kallistuneet tuntuvasti. Ainakin lippujemme ostohetkellä. Ennen olemme saaneet liput helposti alle kahdella sadalla eurolla, nyt hinta kohosi jo yli kolmensadan matkalaista kohden. En tiedä olimmeko lopulta hieman myöhässä lippujen kanssa. Nykyään lippujen metsästys on varsinainen taitolaji. Pitää osata ostaa liput juuri sopivaan aikaan, jolloin hinnassa voi säästää jopa satoja euroja. Lennämme tällä kertaa Lufthansalla Saksaan ja sieltä pois taas SAS:n siivillä.

Lentoliput ostimme tänä vuonna SuperSaverin kautta. Autovuokraus hoitui samalla. Yllätys olikin sitten se, ettei vanha kunnon Münchenin lentokentän vuokraussysteemi toimikaan tällä kerralla. SuperSaver käyttää autonvarauksessa Holidays Autoa, joka sinänsä on ihan OK, ainakin kirjoittelun perusteella. Holiday Autos taas brokerina käyttää Caro Germany nimistä vuokraamoa, jolla ei ole kentällä omaa toimipistettä. Nyt kohtaamme voucherin mukaan henkilön lentökentällä, joka vie meidät vuokra-automme luokse. Epäilisin, että meidät viedään toimistolle. Toinen vaihtoehto on sitten tietysti auto parkkipaikalla. No, katsotaan ja kommentoidaan myöhemmin. Auton ja lentojen yhteishinnaksi tuli 1418,18 euroa

Majapaikaksemme olemme varanneet tänä vuonna huoneiston Wipptalista. Wipptal sijaitsee Innsbruckista etelään Brennerin solaa kohti mentäessä. Wipptalista löysimme Tiscoverin kautta Ferienhaus Saxenhofin ja sen ystävällisen emännän Frau Herta Ellerin. Olemme olleet jo muutaman kerran yhteyksissä majapaikkaamme ja olemme ensimmäiset suomalaiset siellä. Pieniä edustuspaineitahan se luo. Emäntä yritti ehdotella vaihtoa pienempään huoneistoon, mutta haluamme huoneiston jossa on kylpy. Se on vaelluspäivän jälkeen varsin nautinnollinen kokemus. Majapaikassamme on myös jopa sauna. Tosin kokemuksesta tietää sen olevan lähinnä pieni höyryhuone parhaimmillaan. Oikeaa suomalaista saunaa kun on vaikea löytää muualta kuin Suomesta ja merimieslähetyksen toimipisteistä. Paikka vaikuttaa viehättävältä pieneltä kylältä. Lähellä on erinomainen Stubaierin jäätikkö ja vaellusalue. Majapaikan hinnaksi tulee 18 päivälle rapiat 578 euroa (+ 30 euron loppusiivous), joka on kahden makuuhuoneen, tupakeittiön ja kylpyhuoneen huoneistosta mielestämme ihan kohtuullinen.

5 Replies to “Taas mennään”

  1. Kerropa sitten, miten tuon Caro Germanyn kanssa asiointi sujuu lentokentällä ja muutenkin. Asioimme saman firman kanssa heinä-elokuun vaihteessa. Kiinnostaisi tietää etukäteen, mitä on odotettavissa.

    1. Huomenna sen sitten näkee…kirjoitellaan kokemukset kunhan päästään majapaikkaan.