Sunnuntai 23.8. – München

Sunnuntai 23.8. – München

Kaikki loppuu aikanaan

Sunnuntaiaamu koitti Zillertalissa upeassa auringonpaisteessa. Oli kyllä harmi lähteä kohti kotimaata. Pakkasimme kamamme, siivoilimme ja niin Flörl-kotimme jäi taakse. Lentomme lähtisi vasta illansuussa, joten vielä oli aikaa katsella maisemia matkalla Müncheniin. Päätimme ajaa Seefeldin ja Garmish-Partenkirchenin kautta Münchenin Josef Straussin kentälle. München, here we come!

Maisemat reitillä ovat upeat. Koska meillä oli aikaa päätimme vältellä myös moottoriteitä ja katsella maisemia. Moottoritiet ovat parhaat silloin kun liikutaan paikasta A paikkaan B, muuten lomalla kannattaa ajella bundesbahnoja pitkin kylien läpi.

Tosi ikävä oli jättää jäähyväiset harmaille jättiläisille. Toivottavasti päästään taas takaisin.

Ajellessa alkoivat maisemat muuttumaan oikeastaan vasta Garmish-Partenkirchenin jälkeen. Aika nopeasti vuoret madaltuvat  kukkuloiksi ja sitten nopeasti aavoiksi peltoaukeiksi matkalla kohti Müncheniä. Olimme ajatelleet nauttia aterian matkalla, mutta lopulta pysähdyimme vasta ihan Munchenin porteilla. Ajeltuamme alkoi olla jo kunnon nälkä.

Lopulta kurvasimme Alter Wirtin pihaan. Nimestään huolimatta (huippu saksanosaajina tietysti kääsimme nimen Vanhaksi Virtsaksi) ulkoilmassa nauttimamme ateria oli todella hyvä.

Sitten olikin vuorossa enään ajelu Münchenin läpi lentokentälle. Varsin paljon oli tietyömaita, jotka hieman hankaloittivat suunnistusta, mutta navigaattorilla selviää mukavasti. Jos menee risteyksen ohitse, niin jatkaa vain matkaa. Navi kyllä laskee uuden reitin nopeasti. Ei tarvitse hermoilla.

Siten luovutimme automme ehkä maailman parhaaseen autovuokrauspisteeseen lentoasemalla. Tankkasimme auton tutussa paikassa juuri ennen lentokenttää sijaitsevassa Agipissa. Hieman sinne aina tarvitsee kiertää kun se on ulospäin menevän reitin varrella, mutta muuten se on paras mesta autoa palauttaessa.

Münchenin lentoasemalla on aina jotain menossa. Nyt surffausta altaassa. Aika hurjan näköistä touhua. Kansaa oli pilvin pimein katselemassa suorituksia keskusaukiolle varta vasten rakennetussa mestassa. Olisi saanut vuokrata kamppeet ja kokeilla. Jätimme väliin.

Tavaroiden tsekkaus sisälle, haahuilua kentällä ja niin lomareissumme päättyi illansuussa Lufthansan koneen noustessa kohti Helsinkiä.