Sunnuntai 20.7. – Vesijetit

Sunnuntai 20.7. – Vesijetit

Perinnekylä
Perinnekylä

Aamulla turistiripuli oli saapunut taloomme. Tuleva päivänsankari Pauliinan maha oli ottanut pultit jostakin. Emme tiedä mistä. Olo meni aika heikoksi. Valitettavasti olo oli sitä luokkaa, että nuorin pari jäi talolle WC:n turvalliseen läheisyyteen.

Aamutoimien jälkeen kaksi vanhempaa nuorempaa paria siirtyi hovikuskin kyydissä uuteen mestaan. Vintage Village PlearnWan sijaitsee Hua Hinin pohjoisosassa sen päätien varrella. Kyseessä on perinnekylä. Ei kuitenkaan kovin kaukaa vaan ajoittaisin sen tuonne 1950-1960-luvuille. Vietnamin sota meneillään ja jenkkisotilaat tuo maahan dollareita pilvin pimein. Ilmeisesti täällä sitä pidetään kulta-aikana. Silloinhan kehittyi esim. Pattayan turismi.

Kivoja kauppoja
Kivoja kauppoja

Mieenkiintoinen shopping mall on kyseessä. Aika pieni. Rakennettu yhteen kortteliin. Siellä on erilaisia putiikkeja suhteellisen halvalla saa tavaraa. PlearnWan on enempi paikallisten turistikohde kuin farangien. Juurikaan englanninsanaa ei kylteistä löytänyt. Ruoka oli hyvin perinteistä.

Perinneruokaa
Perinneruokaa

PlearnWanissa on myös pieni huvipuisto. Sanoisin sisähuvipuisto, vaikka täällä se on ihan sama onko ulkona tai sisällä. Perinteisiä pelejä ja laitteita. Ei mitää digitaalihärpäkkeitä.

Pieni huvipuisto
Pieni huvipuisto
Lisää vempeleitä
Lisää vempeleitä
Lisää kauppoja
Lisää kauppoja

Kaupat olivat varsin mielenkiintoisia, koska niissä oli paljos sellaista tavaraa, mitä ei esim. yömarkkinoilta löydy.

Checker
Checker

Alatasoon oli rakennettu katu, jossa parkissa oli muutama vintage ajoneuvos. Hieno musta Checker ja paikallinen Tuk Tuk.

Tuk Tuk mallia miekka ja kilpi
Tuk Tuk mallia miekka ja kilpi

Paikassa on kiva kävellä ja viettää aikaansa. PlearnWan on kolmessa tasossa. Ylimpänä löytyy myös hotelli, jos haluaa yöpyä varsin vintagemeiningillä.

Katu
Katu
Synttäritiara prinsessalle
Synttäritiara prinsessalle

Matkaan tarttyi erilaisia pikkuesineitä apinasta tiaraan. Toki piti myös maistella paikallisia herkkuja. Kookospähkinä janojuomana on hyvää. Mutta sen kanssa pitää olla Thaimaassa tarkkana. Kauppiaan pitää avata se omien silmiesi alla, muuten saatat saada vain vettä. Tai sitten pilaantunutta hedelmää ja turistiripulin.

Mr Coconut
Mr Coconut
Ms Coconut
Ms Coconut

Mare hoiteli sujuvasti jääjuomat kojusta koko porukalle. Ensin valittiin kolmea makua knöllejä kupin pohjalle, sitten struutattiin jää päälle ja lopuksi paria sorttia jotain punaista ja vihreää päälle. Eikun slurps juomaan. Hyvää oli. Ja erinomaista kuumassa ilmanalassa.

Kolme makua kiitos
Kolme makua kiitos
Jäitä sekaan
Jäitä sekaan
Tällainen herkku siitä tuli
Tällainen herkku siitä tuli
Slurps
Slurps

Anniinalle hyppäsi tuliainen koirille mukaan. Werneri saa vinkuapinan. Siitä kun haukkaa niin apina naukuu.

apina kiipes olkapäälle
Apina kiipes olkapäälle

Apina oli myös sisäänheittäjänä tien poskessa ja ohjasi porukkaa paikan parkkipaikalle. Somistautuneena varsin uskottavaksi liikennepoliisiksi. No, kypärä puuttui. Osa liikenteestä kyllä luuli poliisiksikin.

Apina ohjasi myös liikennetta!
Apina ohjasi myös liikennetta!

Suuntasimme perinnekylästä rantaan. Matkalla kujalla meidät ohitti jääkuljetus. Jäät ovat täällä merkittävä business. Jäätä tarvitaan kaikkialla. Ravintoloissa, baareissa, kotona jne. Jäätä tehdään esim. kalasatamassa ja säkitetään ravintoloille. Pickupit ja mopot kuljettavat sitten niitä ympäriinsä. Mikähän on hävikki matkalla tässä kuumuudessa?

Mopo, sillä kulkee ihan kaikki
Mopo, sillä kulkee ihan kaikki
Rannalla
Rannalla

Rannalla lähdimme sitten kohti Takiabin rantaa. Suunnitelmissa oli pitää hauskaa vesijeteillä. Rannassa on muutama vuokraaja. Vesijetin vuokraushinta oli 1500 bath/puolituntia. Aikana ihan hyvä eikä hintakaan ollut hirvittävä. Eikun hanaa!

Hanaa ja eikun ulapalle!
Hanaa ja eikun ulapalle!
Viläkö mennään
Viläkö mennään
Hupia
Hupia

Oli siis todella hauskaa. ajamista voi verrata moottorikelkalla ajamiseen. Hyvin poppii ja kulkee. Kiva peli. Harmi kun Suomessa noi ajokelit ovat senverran lyhyet.

Paikalliset rannalla
Paikalliset rannalla

Paikallisia turisteja oli paljon rannalla. Paikalliset eivät juuri bikineissä esiinny vaan haveliäästi usivatkin usein T-paita päällään. Hua Hinin ranta ei ole niitä kirkkaimpia, mutta ihan jees, jos rantaelämä ei ole se pääjuttu koko matkassa. Rantaa riittää Cha Amista Khao Takiapiin saakka. Siitä etelään on myös rantoja, joita kannattaa kokeilla.

alla palmupuun
alla palmupuun

Täällä kyllä pääsee trooppiseen fiilikseen palmujen alla. Vuorovesi nousi aina nopsasti kun istuimme vielä juomilla ajon jälkeen.

Ilta himmenee
Ilta himmenee

Illan pimentyessä suuntasimme syömään ja sitten takaisn talolle katsomaan sinne jääneitä.

Mopoja
Mopoja
Yö saapuu
Yö saapuu

Henrik raukka ei ollut saanut ruokaa koko päivänä. Onneksi on Butler ja hän tilasikin meidän saavuttuamme pitsan pöytään. Tuli huomattavasti nopeammin pöytään kuin edellisellä kerralla palvelua käyttäessämme. Pauliinalle ei oikein ruoka maistunut. Toimme tullessamme paikallista lääkettä, Osmosaliin verrattavaa Smektaa Pauliinalle nestetasapainoa auttamaan.