Sunnuntai 18.7. Lomajärvillä

Sunnuntai 18.7. Lomajärvillä

Järvialueet tuntuvat olevan itävaltalaisten suosiossa. Alueen campingalueet olivat aikatavalla täynnään, mutta ulkolaisia autoja näkyi huomattavasti vähemmän kuin vuorialueilla. Mondsee ja Attersee ovat molemmat hieman matalimpien kumpujen aluetta, joten ilmeiseti se viehätää muitakin kuin näitä kahta satunnaista matkailijaa. Sukeltajia näimme järvilla myös paljon. No, sen verran kirkkaita vedet näissä järvissä oli, etten ihmettele yhtään.

Atterseeltä oikaisimme suoraan Weißenbacher-Bundestrassea Unterachtista Ebenseehen. Ihmettelimme kun tien varrella oli paljon autoja parkissa kunnes tajusimme tien suuntaisesti kulkevan joen. Se on ilmeisen kalaisa, koska porukkaa oli kalassa, mutta myös ihan sunnuntaita viettämässä.


Mekin pysähdyimme yhdelle levikkeelle, josta taiteilimme itsemme rotkon reunalle kuvaamaan vuolaana virtaava pikkujokea.

Levikkeellä oli asianmukaisesti kappeli, joka oli omistettu Madonnalle.

Jatkoimme rotkolta hetken matkaa eteenpäin ja pysähdyimme uudelle levikkeelle, josta pääsi ihan joen varteenkin. Mare keräsi pakolliset kivet mukaansa. Niitä kertyy aina matkoilamme. Halpoja matkamuistoja, kunhan ei kerää liikoja niin että kilot ylittyy matkatavaroissa.

Ebenseen lähistöllä kavelimme hetken aikaa putoukselle, kun bongasimme sen tienviitasta ja hetken mielijohteesta kurvasimme sinne. Ei ollut ihmeellinen putous, mutta kylä sen ympärillä seinämaalauksineen ihan mielenkiintoinen. Jatkoimme kuitenkin aika nopeasti kohti Traunkircheniä.