Sunnuntai 16.8. – Ruhetag

Sunnuntai 16.8. – Ruhetag

Ei olisi pitänyt vilkaista työpostia. Heti meni yöunet. Onneksi lomaa on vielä jäljellä. Yritetään vielä unohtaa työt.

Löysää. Aamulla kun katsoi ikkunasta näki vaaleanharmaata, ei muuta. Oltiin pilvessä. Lepopäiväksi meni. Kirjan lueskelua, pelin pelaamista, muutama sarja, terassilla iltapäiväkahvit haukan viheltäessä alakulisesti alempana. Autot kiertelivät serpentiiniä kohti Gerlosta ja sieltä takaisin. Pilvet riippuivat raskaina koko päivän vuorien yllä vaikka nousivatkin aamusta hieman ylemmäksi.

Lopulta nousimme Punaiseen Koppikseen ja ajelimme Zillertalin läpi. Tutkimme paikallista kirkkoa. Tääs löytyi hyviä vinkkejä Suomeen. Ihailen tätä yhteisöllisyyttä kirkossa. Kansankirkko. Täällä siis katolinen. Pappi on pappi ja jakaa sakramentit, mutta seurakuntalaiset ovat mukana monessa. Lapsilla on vuoroja kirkossa, eri perheen hoitavat kirkon kukkia eri viikoilla, kirkossa on puu jossa esitellään uudet seurakuntalaiset kuvalla. Pieniä juttuja, jotka toimivat.

Kylät olivat todella hiljaisia. Lauantaina vietettiin Autuaan Neitsyt Marian taivaaseen ottamisen juhlapyhää, joten viikonloppuna kaupat ja monet muutkin liikkeet ovat kiinni. Myös turisteja on vähemmän kuin edellisenä viikonloppuna. Juhla on katolisen kirkon suurimpia ja niin täälläkin ihmiset olivat pukeutuneet parhaisiinsa. Aika myöhään kuuluin Zellistä vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä musiikkia ja juhlintaa. Tosin ihan maallista vaan.

Ostimme jäätelöä kämpille kun hyvää oli tehnyt mieli koko päivän. Sitten jo ajelimme pienessä tihkusateessa ylös Gerlosbergiin. Oli löysää, mutta välillä saa ollakin. Loma. Mikä ihana asia.