Sunnuntai 14.7. – Humppapumppaa

Sunnuntai 14.7. – Humppapumppaa

Aamu koitti jälleen hyvin nukutun yön jälkeen. mikä ihme siinä on kun täällä saa nukuttua ihan erilailla kuin pitkään aikaan. Loma ja vuoret tekevät hyvää kuten on tullut mainittua monta kertaa.

Aamupäivällä blogin päivitystä ja sitten kohti Matreita ja Bezirksmusikfestiä. Se järjestetään joka toinen vuosi Stubaitalissa ja joka toinen vuosi Wipptalissa, jonka vuoro oli siis tänä vuonna. Klo 13 juhlajunan saapumiseen oli tarkoitus ehtiä, mutta tie oli palokunnan toimesta laitettu poikki ja ohjattiin moottoritielle. Mentiin virran mukana ja maksetttiin hölmöt tiemaksu. Olisi pitänyt vain sanoa olevamme menossa Matrein juhliin. Mutta uusi lähestyminen toiselta suunnalta ja ystävällinen kysymys juhlista tiensulkijalle ja niin ajoimme parkkiin Brennerin moottoritien varjoon. Kävelimme mäen alas ja juuri sopivasti eri kylien yhtyeet marssivat Matrein kaunista pääkatua pitkin.

Matrei am Brenner und Bezirksmusikfest
Matrei am Brenner und Bezirksmusikfest

Junasta saapuneet soittajat järjestäytyivä pääkadun Innsbruckin päässä ja marssivat soittaen koko pääkadun urheilukentälle sekä musiikkipaviljonkiin. Aikalailla muistutti viime vuotista Schützenjägerbataljonfestiä. Sama oli sävel askelten.

Jokaisella kylällä on oma vaatetuksensa ja mitä koreimpia sulkahattuja.

wipptal_1407_003

Ojennus!

Jokaisen orkesterin johtaja teki ilmoituksen paraatin valvojalle. Asento oli erinomainen ilmoitusta tehdessä.

Herra valvoja, Trinssin orkesteri valmiina vahvuudella....
Herra valvoja, Telfesin orkesteri valmiina vahvuudella….

Oman kylämme orkesteri oli paikalla totta kai! Schmirnillä on mielestämme komeimmat lakit, mutta siinä saattaa olla hieman kotiinpäin vetoa. Orkesterin edessä kannettiin (yleensä lapset) kylän kylttiä, sitten tuli usein lippu, jonka jälkeen itse orkesteri johtaja etunenässä. Orkesterien välissä oli aina sopiva väli, ettei musiikit menneet sekaisin.


Myös tärkeät nassakkatytöt olivat paikalla viinanassakoineen ja pikareineen. Eikä ne ole vain koristeita, vaan ihan ehtaa schnappsia on tarjolla jos soittajia paleltaa.

"Nassakkatyttö"
”Nassakkatyttö”

Nämä tämäntyyppiset juhlat ovat alueella erittäin suosittuja tapaamispaikkoja. Tuttuja ja sukulaisia tullaan tervehtimään. Väkeä on paljon ja ollaan lähekkäin. Iloista puheensorinaan ja tervehdyksiä kuulee koko ajan. Laaksoisa eletään edelleen aika eristyksissä, joten näm tuovat vaihtelua arkeen. Heinätyöt oli laitettu syrjään janyt juhlittiin. Olut virtasi, kakut maistui ja ruoka teki kauppansa. Koko ajan myös ohjelma eteni lavalla. Oli eri bändien esityksiä pitkälle iltaan. Juhlat olivat alkaneet jo edellisenä päivänä nuorten orkesterien esityksillä. Bongattiin myös Miss Tirol 2012.

Me jaksoimme katsella muutaman tunnin ja sitten aloimme miettiä päivällispaikkaa.

Tuttuja tavataan
Tuttuja tavataan

Matrei am Brenner on kaunis kaupunki. Sen pääkadun talojen maalaukset ovat hyvin vaikuttavia.

Kellomaalaus
Kellomaalaus

Suuntasimme kulkumme tuttuun Stubaitaliin ja Grawa almille jossa nautimme paikalliset herkut oikein pitkällä kaavalla.

Grawa Alm
Grawa Alm
Wienerschnitzel
Wienerschnitzel
Gulash
Gulash
Apfelstrudel
Apfelstrudel
Apfelstrudel
Apfelstrudel

Vatsat piukeina lähdimme kohti kotilaaksoa. Siihen se päivä olikin huvennut. Ilma oli lämmin joten mukava oli ajella rauhassa katto auki katsellen maisemia. Ja kyllä niitä täällä riittääkin. Vaikka mustavalkoisenakin.

Mustavalkoisena yhtä kauniita
Mustavalkoisena yhtä kauniita

Saxenhofissa meitä tervehti tuttu rinnepäivystäjäkatti. Tai no katseli lähinnä hiiriä. Aurinko paistoi ja niinpä vetäydyimme parvekkeelle nauttimaan lämmöstä ja mansikoista. Lueskellen kirjaa ja iPadia. Arvaa kumpi kumpaa…. oikein!

Aina nopeasti jo ennen klo 21 alkoi taas uni painamaan luomia ja vetäydyimme untenmaille suunnittelemaan seuraavaa päivää.

Rinnepäivystäjä
Rinnepäivystäjä