Persuukset puutuen

Persuukset puutuen


Persuukset puutuen, originally uploaded by Jukina.

Lento Suomeen kesti reilut 9 tuntia, joten siinä ehti mukavasti istumalihakset puutumaan. Ahtaat on turistiluokan paikat. Välillä on hyvä nousta jaloittelemaan vaikka vessaan. Lennolla tarjoiltiin parit lämpimät ateriat ja välipaloja sekä juomaa päälle. Peruslentokonemuonaa.

Koneessa oli yli sata Suomeen matkalla ollutta marjanpoimijaa Thaimaasta. Heidän työoloistaan on paljon keskusteltu Suomessa. Porukka maksaa omat matkansa Thaimaasta. Silti he pari kuukautta marjoja poimimalla ansaitsevat saman kuin vuodessa kotimaassaan. Monet heistä lainaavat rahat matkoihin sukulaisilta. Joskus tuntuu, että kukahan tässäkin vetää välistä? Senverran heikot on työolosuhteet näillä kielitaidottomilla työläisillä. Ruokailut ja majoitukset? Terveydenhoito? No, emmehän me suomalaiset enää suostu näihin hommiin. Vielä omassa nuoruudessa marjanpoiminta oli varteenotettava kesätyö nuorille. Ei kelpaa enää. Kuvassa oleva marjanpoimija ei liity uutiseen.

Näin matkamme saatii päätökseen. Kuukausi vierähti nopeasti. Upea loma. Hieno maa. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Mikään palanen ei pettänyt vaan netin kautta varatut jutut toimivat moitteettomasti. Mukava palailla tähän reissuun kuvien ja kirjoitusten avulla. Vielä pitää arkistoida valokuvat, printata kansioon parhaat otokset ja mahdollisesti tehdä kuvakirja sekä -video. Näitä kokemuksia sulatellaan vielä pitkään. Kaikkia ei vielä ole edes ottanut käsittelyyn vaan ne tulevat vähtellen kovalevyltä käsittelymuistiin.

Thaimaaseen voisi matkustaa uudelleenkin.

2 Replies to “Persuukset puutuen”

  1. Mahtavan hieno kertomus upeasta matkastanne. Olemme lähdössä 2010 helmikuussa cha-amiin ja tätä lukiessa oli melkein pakko lähteä jo nyt pakkaamaan. Kiitos upeista kertomuksista, olen istunut yhteen putkeen koneella liki 3 tuntia!

  2. hei. en löytänyt yhteystietojasi blogista joten jätän kommentin…

    teemme sivua http://www.tietoathaimaasta.com jonka olisi tarkoitus tarjota kaikenlaista infoa Thaimaasta ja linkitimme sinne myös blogisi, uskon että se kiinnostaa sivustomme kävijöitä.

    eli halusin kysyä, haluatko sinä myös linkittää meidän sivuumme samalla ajatuksella, ehkä jotakuta lukijaanne kiinnostaa Thaimaa-tietous kokemustenne lisäksi 🙂