Perjantai 28.7. – Augsburg ja sitten kotiin

Perjantai 28.7. – Augsburg ja sitten kotiin

Aamulla pakkasimme automme ja jätimme Vergötschenin taaksemme. Ajelimme ensin läheiselle pesupaikalla ja huuhtelimme sekä imuroimme Minin. Suunnitelmaksi muodostui Augsburgin kautta lentokentälle Müncheniin. Olihan reformaation juhlavuosi.

Matka vei Schwangaun kautta, mutta emme viitsineet käydä Prinsessa Ruususen linnassa Neunschwansteinissa vaikka vierestä ajoimmekin. Reuttessa oli alkamassa ritaritapahtuma. Hienosti pukeutuneita piteli sadetta katoksien alla. Autoja riitti myös Reutten suuntaan. Pitää pitää mielessä seuraavina vuosina tällainenkin juhla.

Vauhti tippui välillä todella alhaiseksi.

Augsburgiin matkasimme ihan Lutherin jalanjäljissä. Hän matkasi kaksi kertaa sinne. Ensin 1518 kuulusteltavaksi ja toisen kerran Augsburgin tunnustuksen eli luterilaisen kirkon uskontunnustuksen vuoksi. Hän oleskeli ensimäisellä vierailullaan St. Annan luostarissa ja kirkossa. Sinne suuntasimme.

Ajoimme Minin parkkihalliin maanalle ja nousimme siitä suoraan ylös Annahofille, jossa kirkko sijaitsi. Miten sitä tultiin toimeen ennen navigaattoreita. Niistä on korvaamaton apu suunnistaessa vieraissa kaupungeissa.

Kirkko oli komea. Freskot ja maalaukset vertaansa vailla. Luostarin käytävillä oli hautoja vuosisatojen varrelta.

Erityisesti nk. kultaseppien kappeli, joka on vanhimpia osia luostarirakennuksesta oli vaikuttava karuudessaan.

Kirkossa oli myös hieman vanhempi Luther-museo. Luther -portaat.

Koko keskusta oli kävelyaluetta. Sopivasti keli aukeni ja aurinko alkoi lämmittämään iltapäivällä. Valitettavan vähän meillä oli aikaa Augsburgissa. Viehättävä kaupunki. Käymisen arvoinen.

Suuntasimme parin tunnin jälkeen takaisin Minille ja suuntasimme sen nokan kohti Müncheniaä. Matkalla sitten Juha kokeili miten Mini menee. Ja sehän meni. Ennätykseksi tuli 201 km/h. Sitten alkoi tulla bemareita ja audeja peräedellä vastaan ja piti hellittää. Hieno auto. Lähtee vielä 180 km/h vauhdista reippaasti selkänojaan puristuen. Kauhee pyssy!

Haikein mielin luovutimme Minin. Hieman oli saanut ilmeisesti kuljettajanpuoleiseen vanteeseen jo ennen meitä osumaa, mutta eipä ollut merkitty listaan. Note to myself: tarkista auto huolella, siis todella huolella. Valokuva oli onneksi, mutta myös 0 e omavastuu, joten mitään ongelmia ei tullut.

Söimme kentällä, pienet shoppailut ja pian kone olikin jo lähdössä. Lento oli varsin mitäänsanomaton. Lufthansan tarjoilut ovat myös heikentyneet. Saatiin juomat ja leipä. Parempi sekin kuin Finnairilla. Lopulta laskeuduimme aikataulun mukaisesti ja haimme Terminaali 1:stä matkatavaramme. Näiden muiden kuin Finskin yhteistyökumppaneiden ahtaminen vanhaan kotimaan terminaaliin on suoraa kiusantekoa Finskin puolelta. Matkatavarahihnat on todella pienessä tilassa. Vanha aula on jaettu kahtia. Taksiin ja kotia. Reissu kaputt! Uutta odotellessa.