Perjantai 18.7. – Liskojen päivä

Perjantai 18.7. – Liskojen päivä

Pikkulisko
Pikkulisko

Tämä päivä oli hieman tapahtumaköyhä, joka näin lomalla on erinomainen asia. Aamiaisen jälkeen lököilimme altaalla. Mare pesi lentomuurahaisten invaasion satoa vielä letkulla. Kunhan ensin olimme saaneet letkun valloittaneen liskon liikkeelle sen päältä. Liskot ovat täällä oikein mukavia otuksia. Ne kun syövät öttiäisiä pois. 

Vesitankit
Vesitankit

Ikävä yllätys oli iltapäivällä veden tulon katkeaminen. Myös varatankit olivat tyhjiä. Joten hanoista ei tullut mitään. Onhan meillä takapihalla tuhansia litroja varavettä altaassa, mutta mukavampi sitä on saada hanasta. Parin tunnin odottelun jälkeen sitten soiteltiin Namille. Tuttu asia ja varsinkin perjantaisin. Hän lupasi varatankit täyteen.

Lähdettiin kauppaan soittamisen jälkeen ja jo portilla kurvasi pickuptankkiauto (tietysti pickup) alueelle. ja saavuttuamme porttikaupalta takaisin. Oli varatankit jo täytetty. Portilla kävi myös ilmi, ettei vartijat ymmärrä englannista tuon taivaallista. Siis kättä lippaan jatkossakin.

Pumppu ja suodatin
Pumppu ja suodatin

Talon takana on myös vesipumput, suodattimet ja altaan suodatin. Allassuodatin on kello-ohjattu ja hyrähtää pulputtamaan pari kertaa päivässä.

Allassuodatin
Allassuodatin
Tiput orrella
Tiput orrella

Tutustuimme myös faunaan. Kauppamatkalla paikalliset pulut olivat löytäneet hyvän paikan. Jokasella oma parru.

Iltapäivällä jalkahoitoihin menneen nuoriso-osaston palattua, iltainen kukkuja Tokeegekko ilmestyi ulko-ovelle tervehtimään ihan näkösälle. Äänen välityksellä tähän kaveriin on jo tutustuttu joka ilta.

Tokeegekko eli kukkujamme
Tokeegekko eli kukkujamme

Ainiin…Juha nukkui neljän tunnin päikkärit. Ja siksi vanhusosaso pysyi talolla ja tilasi safkat Butler-palvelusta. Oli ihan riittävästi. Mutta kyllä katukeittiön ruoka on maukkaampaa. Huomenna uusi päivä.