Melkein taivaassa

Melkein taivaassa


Melkein taivaassa, originally uploaded by Jukina.

Viimeistä iltaa ja Pauliinan 18-vuotissynttäreitä päätimme juhlistaa Bai Yoke Sky Hotellissa (http://www.baiyokehotel.com/), Thaimaan korkeimmassa rakennuksessa (309 m ja 88 kerrosta). Omassa hotellissa suoritetun meikkaamisen ja pukeutumisen jälkeen surautimme taksilla hotellille, joka sijaitsee keskellä Pratunamin torialuetta. Rakennus on todella käymisen arvoinen hyvällä säällä. Näkymät ovat huikeat niin päivällä kuin yölläkin. Lähtömme hieman myöhästyi, joten missasimme auringonlaskun, mutta myös öinen Bangkok oli aivan mykistävää nähtävää salamoiden leimahdellessa horisontissa.

Hissillä menimme ensin 17. kerroksen lobbyyn, mistä ostimme illalliskortit 79 kerroksessa sijaitsevaan Sky Buffet -ravintolaan. Valitsimme koko buffetin, joka sisälti niin itämaisen kuin länsimaisenkin buffetin. Oli sushia ja lihaa, kalaa ja nuudeleita, pastaa ja keittoja, jäätelöä ja keksejä, jen. jen. Ruoka oli todella erinomaista. Tosin niin oli edellisenäkin iltana 98 bahtilla.

Saimme aikaan melkoisen hässäkän kun drinkkilistan sijaan pyysimme viinilistan. Viini on aika uusi juttu Thaimaassa ja niinpä tilaamaamme shampanjapullon avaamista saapui suorittamaan vanhempi esimies, seitsemän tarjoilijan seuratessa ympärillä toimitusta selvästi opetusmielessä. Herätimme hieman huomiota. Illalliskortti maksoi pinnan vajaa 1000 bathia/henkilö ja viinit (valko ja kuohuviini) sekä muut juomat 2500 bath. Kallista paikallisesta näkökulmasta ja länsimaalaisten turistien osallistuminen kokkareisiin olikin huomattava. Kiinalaisen buffetin olisi saanut noin 500 bahtin hintaan. Illan päätteeksi nousimme 84. kerroksen pyörivälle näköalatasanteelle ihailemaan maisemia. Ja nautiskelimme pienet drinksut Sky Barissa näköalakerroksessa.