Matkaan, Hopea!- perjantai 13.8.2021

Matkaan, Hopea!- perjantai 13.8.2021

Ensimmäinen matkapäivä alkoi pakkailun viimeistelyllä. Pohdintaa siitä mitä mahtuu ja mitä ei. Todellisuus paljastuisi vasta Hyvinkäällä vastaaottaessamme automme. Olimme saaneet iloksemme varsin aikaisen auton hakuajan elikä klo 11.30.

Skodalla Hyvinkäälle ja MCRentin tiloihin. Ne sijaitsevat aivan kolmostien varressa, mutta sinne on ajettava Hyvinkään liittymän kautta. Halli oli sama mutta liike oli muuttanut sen toiseen päähän. Elikä pientä haeskelua kuten edellisenä kesänä. Lopulta oikea ovi löytyi ja paperit kuntoon nopeasti.

Matkakotimme 10 päivää

Autoksi saimme Sunlight V66 -matkailuauton, McRentin Conpact Plus -kategoria. Takatalli ja pitkittäiset erilliset vuoteet oli kuten varauksessa. Auto sinänsä tuntuu hieman halpismerkiltä. Materiaalit eivät tunnu kovin kestäviltä ja antavat hieman heppoisen ensivaikutelman. Ikknoiden lukot oli vängätty rikki. Yhdeksän kappaletta. Oli niitä lukkoja muutama myös ehjänä. Lukon painonappi oli jumitettu väkisin kääntämällä. Sinänsä ei haitannut käyttöä, mutta vuokrakalusto on kovassa kulutuksessa. Alustana oli Ducaton 2,3 litrainen turboriisseli automaattivaihteistolla. Erittäin paljon mukavuutta lisäävä juttu. Autolla oli ajettu muutama sata kilometria vaille 8000 km eli käytännössä uusi. McRent käyttää uusia autoja kesän ja myy ne sitten pois vähän käytettyinä. Auto on siis erinomaisessa kunnossa. Ainiin, tämän vuoden malleissa on navi ja peruutuskamera. Ovat tarpeen ison kotilon kanssa kulkiessa. Tosin käytämme iPadia navigointiin. Sille on erinomainen teline ohjaamossa. USB-paikkoja on vähänlaisesti. Pari dinettessä ja kojetaulussa muutama. Iso puute on, ettei vuoteiden luota löydy latauspisteitä. Pyörätelineet löytyivät takaa ja sivulta manuaalinen markiisi.

Hyvinkäältä suuntasimme vielä kotiovelle Vuosaareen, pakkasimme tavarat autoon. Pöytä ja tuolit meni heittämällä takatalliin. Sinne olisi mennyt paljon muutajkin. Nyt oli tilaa mukavasti. Sähköskuutti jäi kuitenkin kotiin.

Keulan suuntasimme kohti Virojokea, josta alkoi Runon ja Rajan tie kohti pohjoista. Kävimme syömässä Pyhtäällä sekä täydensimme ABC:n kaupasta ruokatarvikkeita ja skippasimme Tzar-outletin, joka oli niin jo nähty.

Ensimmäinen yöpaikka löytyi

Olimme suunnitelleet ensimmäiseksi majapaikaksi Vuoksen kalastuskeskusta Imatralta, mutta sieltä ei kuulunut mitään eikä puhelin ollut toiminnassa, joten lopulta kurvasimme Lappeenrannan campingalueelle Saimaan rannalle. Pienen alueella kurvailun jälkeen löytyi alueen laitamilta sopiva paikka. Piuhat kiinni ja iltapalaa tekemään. Paikka oli rauhallinen, mitä nyt ilmeisen vakiona karavaanielämään kuuluvat koirat keskustelivat illan aikana reviireistään. Lähes jokaisessa autossa oli mukana koirake.

Mukavaa matkaa!

Laitoimme terassimme pystyyn, siis kaksi tuolia ja taittopöytä. Siinä sitten pienet iltapalat kuohuvaa kilistäen. Henkelin 0% maistui lomamatkan aluksi.

Aika nopeasti uni alkoi hiipimään silmiin. Pesut ”tilavassa” kylpyhuoneesamme ja kömmimme omiin punkkiimme. Raskas hengitys täytti auton. Hyvää yötä.