Maanantai 24.7. – Marienberg ja Samnau

Maanantai 24.7. – Marienberg ja Samnau

Reimannien perhe saapui sunnuntai-illalla  kymmenen aikaan. Mukava nähdä pitkästä aikaa. He olivat ajaneet Erlangenista Garmishin ja Seefeldin kautta. Illalla vähän aikaa juteltiin, mutta maanantaina olisi parempaa aikaa levänneenä. RalfPeter ehti käydä jo aamulla lenkillä enenkuin muu porukka heräsi.

Tietenkin sattui koko reissun huonoin keli maanantaille. Vettä alkoi ripsimään lähtiessämme liikkeelle ja lopulta sitä tuli kaatamalla. Ajelimme ensin Kaltenbrunnin kirkolle.

Sieltä ajoimme etsimään vähän parempaa säätä Italian puolelle. Ajoimme ensiin Rechenseelle ja siitä sitten Marienbergin luostarille. Marienbergin luostari Burgeisin yläpuolella kätkee sisäänsä kauniita freksoja ja pöyreän sisäänkäyntiportaalin 1100-luvulta. Se on Euroopan korkeimmalla sijaitseva benediktiiniluostari ja siellä osuttu asuttu jo yli 800 vuoden ajan.

Luostarissa on todella hieno kirkko ja sen freskot ovat todella upeita. Luostarissa on myös krypta, mutta sinne pääsee katsomaan vain munkkien ruokoushetken ajan klo 17. Museo on myös näkemisen arvoinen. Luostarikaupasta voi hankkia erilaisia tuliaisia.

Alueelta löytyi myös pokemoneja! Mare ja Rebekka yrittivät pyydystää niitä luostarin pihassa, mutta he olivat aika hankalia kiinniotettavia.

Olikin sitten aika ruokailuille. Niin autoille kuin ihmisille. Ajoimme verovapaalle alueelle Samnauhun Sveitsiin. Polttoaine kun maksaa siellä 90 senttiä litra (diesel 87 senttiä). La Pastassa söimme maittavan aterian alkukeittoineen. Jatkoimme shoppailen Samnaun verovapaissa liikkeissä. Anabel löysi tuliaisia isälleen Meksikoon.

Sitten iltapäivä olikin jo pitkällä. Ehdimme juuri ja juuri käymään M-Preisissa ennen sulkemista klo 19, Kaunertalin jäätikkötie sensijaan oli jo suljettu (klo 17 jälkeen vain auki asukkaille).

Menimme siis kämpälle pelaamaan Kasinoa ja Arseholea (Paskahousua). Rebekka oli King. Juttelimme pitkään, mutta sitten oli jo aika mennä nukkumaan, koska seuraavana aamuna Reimannella olisi pitkä ajomatka Balaton-järvelle Unkariin.