Maanantai 10.7. – Talwandern

Maanantai 10.7. – Talwandern

Aamulla päätimme lähteä kävelemään ja ottaa oma kylämme sekä pari muutakin haltuumme. Kaunertalissa on pieniä kyliä peräkkäin. Platz, Vergötschen, Unterhäuser, Mülbach, Feitchen ja Gasse. Sitten alkaakin jäätikkötie. Feitchen on laakson pääpaikka.

Kävelimme laaksoa halkovaa Fagge-jokea ylöspäin. Pian siirryimme Kaunertalia halkovalle tielle ja kuljimme Feitcheniin. Siellä sijaitsee Quellalpin-uimahalli. Oikeastaan se on kylpylä. Samassa rakennuksessa on paljon aktiviteetteja ja turisti-info.

Tien varrella on krusifikseja ja pieniä kappeleita, joten täällä kävely on kuin pyhiinvaellusta.

Jatkoimme Tia Monte -hotellin ja aina maksuaseman ohitse. Jostain syystä Itävallasta löytyy paljon lapsille suunnattuja inkkarikyliä. Tällainen löytyy myös Kaunertalista vähän ennen tullia. Siellä on inkkaritelttoja, ruokapaikkoja, tulisija ja on siellä myös skeittiramppikin.

Käännyimme takasinpäin ja päätimme tulla yläkautta pois. Kaunis polku kulkee pitkin peltoja ja metsikköjä.

Maisemat ovat upeita laaksossamme.

Ylhäältä polulta näki aina jäätikölle saakka.

Yhden talon pihassa oli huiman kokoinen krusifiksi.

Yläpolulta oli hienot näköalat alas laakson pohjalle. Polku oli mukava kävellä ja tihein välein löytyi myös penkkejä istua ja nauttia maisemista.

Oman kylämme yläpuolella sijaitsi Hubertus-kappeli eli metsästäjien kappeli. Sen ympäristössä oli lapsille monelaisia temppuratoja. Kokeilimme myös keinua, mutta painoeromme hieman haittasi tätä hauskuutta,

Lopulta laskeuduimme omaan kyläämme. Hieno polku kävellä.