Lauantai 5.7. – Pyykkipäivä

Lauantai 5.7. – Pyykkipäivä

Aamiaisella oli chilimakkaraa eikä siis  mitään vesitettyä farangiversiota vaan kunnolla tulista. Muuten aamiainen normaalisti sisältää hedelmiä ja leipää sekä tietysti kupponen kahvia.

Chilimakkaraa
Chilimakkaraa

Päivään ei ollut mitään ohjelmaa vain talolla hengailua, kirjan lukemista, uimista ja oleilua. Lomalla ei tarvitse suorittaa. Vaikka kyllä hieman Juhalla sellainen fiilis oli. Siis huono omatunto tekemättömyydestä. Siis vielä ei olla ihan lomamoodissa. Kestää oman aikansa ennenkuin päästää irti. Maresta oli ihan OK vain olla. Hyvä!

Hedelmiä
Hedelmiä

Rankan vuoden jälkeen on hyvä vain olla. Totutella joutilaisuuteen. Irrottaa itseään väkisin oravanpyörästä. Se on yllättävän vaikeaa. Rulla jää pyörimään ja siitä on vaikea hypätä pois. Asiat pyörivät mielessä. Siksi on hyvä irrottautua lomalla kunnolla. Tarpeeksi kauas erilaiseen ympäristöön. Jollekin se on mökki, toisen on päästävä kauas. Yhtä kaikki arkirutiinit pitää jättää taakse ja tehdä jotain muuta. Muuten ei yksinkertaisesti jaksa.

Juomaa altaan reunalla
Juomaa altaan reunalla

Päivästä muodostui myös pyykkipäivä. Talossa on täysautomaattinen pulsaattorikone, joita täällä tunnutaan suosivan. Siis rumpu on pystysuunnassa. Pyykit sisään, pesuainetta päälle ja pikaohjelma päälle. Ja kohta on taas puhdasta paitaa ylle. Niitä muuten kuluukin täällä. Sen verran tuota hikeä pukkaa pintaan. Pari-kolme paitaa päivässä, jos mielii freshinä olla. Paikalliset ovat hyvinkin tarkkoja hygieniasta, joten ei faranginkaan pidä hieltä haista. Pyykit kuivuvat varsin äkäseen tässä ilmastossa auringonpaisteessa. Pari tuntia vaan.

Pulsaattori
Pulsaattori

Talomme ei ole mitään viimeisen päälle luksusta. Kylpyhuoneet ja huoneet yleensäkin ovat varsin yksinkertaisia, mutta hyvin riittäviä. Kuumaa vettä tulee ja vessat löytyy.

 

Kylpyhuone
Kylpyhuone

Aikoinaan löysimme talon Holidaylettings palvelun kautta. Katselimme taloa omalla uima-altaalla ja tämä Hua Hinissä oleva talo lopulta oli hinnaltaan sopiva. Tänä vuonna maksoimme 870 puntaa. Siihen tulee päälle sähköt, paikalliset varausmaksut yms. Samoin 200 punnan pantti piti maksaa. Se palautetaan vuokrauksen päätteeksi.

Lasten huone
Lasten huone

Kaunoin -lomakylä sijaitsee noin 3 km päässä Hua Hinista länteen. Kylä on täynnä toistensa kaltaisia valkoisia rakennuksia. Omassamme on kaksi tornia, joiden yläkerrasta löytyy huone kummastakin. Kaikilla mukavuuksilla. Niiden välissä on terassi, joka on kuitenkin hieman liian kuuma käytettäväksi auringonpaisteessa. Alakerroksessa on yksi erillinen makuuhuone mukavuuksilla pohjoistornin alakerrassa. Alakerrassa on myös iso yhtenäinen keittiö-, ruokailu- sekä oleskeluhuone. Lisäksi löytyy huonen kerrossänkyllä ja toinen kahdella vuoteella. Lisäksi on master bedroom mukavuuksin sekä erillinen kylpyhuone. Oleskelutilasta aukeaa ovet terassille ja uima-altaalle. Ulkona on myös erillinen wc/suihku.

Keittiö ja ruokailutila
Keittiö ja ruokailutila

Ruokailutilaa tulee käytettyä lähinnä blogin kirjoittamiseen. Kaikissa makuuhuoneissa on ilmastointi, oleskelutilassa propellit katossa.

Turret Twin
Turret Twin

Makuuhuoneet ovat varsin askeettisia. Sängyt, yöpöytä ja kaappi.

Oleskelutila
Oleskelutila

Oleskelutilasta löytyy TV ja DVD, satelliittikanavineen.

Siinä se päivä sujui aika nopeasti. Rouva pesi uima-allasta. Isäntä ripusteli pyykkiä. Pulahdukset uima-altaaseen, suihkut. Pienet levot ilmastoidussa huoneessa iltapäivällä kuumimpaan aikaan. Siinä se loma pyörii.