Lauantai 15.7. – Fendler Alm

Lauantai 15.7. – Fendler Alm

Aamulla Juha uhkaili varustehuoltopäivällä, mutta aamiaisen jälkeen päästiin kuitenkin lähtemään. Päätimme suunnata Minimme Fendelsiin, jonne pääsee Prutzista alppitietä pitkin. Riedistä ylös pääsee myös gondolihissillä, mutta me päätimme ajaa suoraan väliasemalle ja nousta tuolihissillä alas sekä käpsytellä alas.

Auto parkkiin ja pakollinen vessakäynti. Suuntasimme lippuluukulle. Tuolihissi ylös Sattelelle 1870 metriin. Ylhäältä löytyi erilaisia teemapolkuja, joita voisi käydä lävitse mobiilisovellutuksen avulla. Appsi piti ladata, mutta yläasemalla oli myös avoin WIFI. Verkkoyhteydet ovat parantuneet Tirolissa muutamassa vuodessa todella merkittävästi. Laaksoissa ja vuorilla toimii 4G ja WIFI-palveluja on lisätty.

Katsoimme sään tutun näköisestä kiviennusteesta. Pitää aina paikkansa. Päätimme ensin nousta helppoa ja leveää baanaa ylös Fendler Almille. Väkeä oli aika paljon matkalla ylös. Almilta alkaa myös muita reittejä kohti huippuja, mutta ne jäivät meiltä tällä kertaa. Tällä kertaa olimme varautuneet niin Alpenjäger-makkaroilla, juomalla kuin suklaalla.

Matkan varrelta ja Fendler Almilta avautui huikeat näköalat niin Oberinntaliin kuin Glockturmkammin liki kolmetonnisille huipuille. Mikäs siinä oli nauttia juomat. Ruokaakin olisi saanut, mutta Juha oli luvannut kokata illalla. Sitä odotellessa tyydyimme Zipheriin ja Almdudleriin.

Aikamme jonotettuamme suuntasimme alaspäin. Ohitimme nopeasti hissin yläaseman ja suuntasimme alaspäin Rodelkelkka-rataa. Kesällä siinä pääsee ajamaan Mountaincarteilla, kolmipyöräisillä mäkipyörillä. Sen verran haiskan näköistä se oli, että sitä pitää vielä kokeilla. Kiljuen ja nauraen ohitsemme syöksyi niin perheitä (osassa lapsi isän tai äidin sylissä) kuin vauhdikkaampia nuorukaisjoukkoja.

Vuorimansikoita!

Maisemat vaihtelivat. Välillä ripotteli vettäkin. Mutta kaikenkaikkiaan tosi mukava keli kävellä ja kuvailla. Matkaa hissin yläasemalta tuli noin 4,5 km mukavaa tietä pitkin alas autolle.

Ala-asemalla laskimme Minin katon alas ja ajelimme rauhassa Vergötscheniin, no tai… Miniä piti vähän kokeilla mutkissa.

Suihkun ja ruuan jälkeen olikin aika kirjallisille blogitöille ja lukemiselle. Yläkertaan saapui toinen matkalaisperhe parin pienen tytön kanssa, joten tähänkin taloon tuli hieman elämään.