Lämpöä, aah!

Lämpöä, aah!

Ensinmäinen kokonainen päivä takana. Mukavaa. Lämpö on syvälle luihin menevää, rentouttavaa lajia. Ja sitä piisaa.

Aamiainen hotellissa oli ok. Tomaattia ja kurkkuakin löytyi tuoreena, juustoa, monenlaista makkaraa, perunaröstiä, kanamunakokkelia, leipää, muroja ja tykötarpeita. Mukava syödä terassilla. Ruokailussa ei ollut minkäänlaista ruuhkaa aamukahdeksalta. Mare kävi altaalla aamu-uinneillakin.

Ennen Lomamatkojen tervetulotilaisuutta käväisimme vilkaisemassa läheisen rannan, joka oli hieno. Rantakatu täynnä ravintoloita ja putiikkeja. Rannalla oli jo yhdeksältä suuri määrä auringonpalvojia. Aurinkotuolien alueella ranta on siisti, mutta niiden ulkopuolelta löytyi hiekasta roskaa ja valitettavasti aikatavalla myös lasia. Kengät kannattaa pitää jalassa siellä liikkuessa.

Ravintoloita oli monenlaisia, joten muutamaa sataa metriä kauemmaksi ei tarvitse hotellista lähteä, jos ei halua. Joku ilta täytyy käydä tsekkaamassa.

Opas haki meidät hotellilta, josta kävelimme Ocean Pubiin. Siellä hän kertoi kutakuinkin samoja asioita kuin tullessa bussissa. Varasimme kaksi retkeä. Yhden perjantaille ja toisen maanantaille. Kumpikin on veneretkiä. Ensimmäisenä menemmä meriretkelle Nessebariin ja maanantaina pikkuveneillä joelle seikkailemaan. Istanbulin retken skippasimme vaikka se kiinnostikin. Nimittäin ei ihan matsaa istua bussissa 12 h. Lähtö olisi ollut lauantaiaamuna klo 2! Ei kiitos.

Tilaisuuden jälkeen suuntasimme askeleemme Vanhankaupungin kujille ja putiikkeihin. Haahuilimme ympäriinsä ja yhtäkkiä löysimme itsemme mitä upeimmalta paikalta lounastamasta, ravintola Neptunista kalliorannan yläpuolelta. Mustameri aukesi rannattomana ja aallot löivät rantakallioihin. Ei paha paikka.

Iltapäivällä kävimme hotellille päiväunilla. Lämpö on sitä luokkaa, että siesta on aina paikallaan.

Illaksi suuntaamme rannalla ilta-aurinkoa ihailemaan ja kuvailemaan.

Sozopol on osoittautunut miellyttäväksi paikaksi. Hiljainen, pieni kalastajakaupunki. Juuri sopiva meille. Tarpeeksi bilepaikkoja, vielä enenmän hyviä ruokapaikkoja. Edullinen hintataso ja mukavia ihmisiä. Paikallisväriä ja bulgarilaisia turisteja. Suomalaisia vain bussillinen.

Lomamatkat on tehnyt nyt matkoja neljä vuotta tänne. Jos etsit rauhallista rantakohdetta, suosittelen edelleen Sozopolia. Hieno etelän tunnelma. Sozopol tunnetaakin myös Apolloniana, antiikin siirtokuntana. Täällä on paljon kreikkalaisvaikutteita.

Ja sitten kävellen auringonlaskuun