Kotia kohti – sunnuntai 22.8.2021

Kotia kohti – sunnuntai 22.8.2021

Aamupäivällä pyrimme korkealle. Ajoimme ylös Matti Nykäsen mäelle, jossa sattui olemaan kesähyppykisat. Tulevat lupaukset hyppivät varsin rankassa säässä, tuuli ja satoi. Oli muuten hienoa katsella miten kilpailijat tsemppasivat toisiaan odotellessamme hissiin pääsyä. Hyppääjillä kun luonnollisesti oli etuoikeus hissiin. Lopulta pääsimmekin varsin aitiopaikalle seuraaman hyppyjä eli hyppytorniin.

Yllättävän monta tyttöäkin oli hyppäämässä suurmäestä. Hyvältä näyttää. Me emme kokeilleet!

Laajavuoresta siirryimme toiseen torniin eli Harjun vesilinnan torniin. Se oli ilmainen. Alakerrassa on kerrassaan mainio Jyväskylän yliopiston tiedemuseon luontomuseo. Torniin pääsi ilmaiseksi ja museoon kävi museokortti. Täytettyjen eläinten esillepano oli kerrassaan mainio. Paikalla olevat lapset olivat aivan isnnoissaan. Kannattaa käydä, ehdottomasti.

Harjulta suuntasimme kohti Laukaan hautausmaata, jossa lepäävät Juhan vanhemmat. Kävimme tarkistamassa hautapaikan. Kunnossa oli ja hyvin hoidettu.

Laukaasta suuntasimme Päijänne-reittiä kohti Helsinkiä: Korpilahti-Luhanka-Sysmä-Pulkkilanharju-Vääksy. Ajoittaisesta rankkasateesta huolimatta maisemat olivat upeita. Kun aikaa on kannattaa tämä reittei laittaa suunnitelmiin. Pulkkilanharju on aivan Punkaharjun veroinen. Jylhän Päijänteen maisemat ja lahdenpohjat ovat tämän reitin helmiä. Tiet ovat kapeita ajoittain, mutta kohtuukuntoisia päällysteteitä.

Lahdesta moottoritie vei meidät melkoisessa paluuruuhkassa Vuosaareen. Auton purku ja kotiin saunaan. Maanantaiaamuna palauttaisimme auton Hyvinkäälle ja tämän vuoden reissu olisi puikoissa. Sateista huolimatta hieno reissu. Matkakotilon ansiosta sateet eivät pilanneet oikeastaan mitään. Hyvä oli autolla matkata. Kiitos, McRent!