Keskiviikko 8.7. – Vuorille

Keskiviikko 8.7. – Vuorille

Keskiviikkoaamuun jäin päivän ohjelman suunnittelu. Aamu aukesi aurinkoisena puolipilvisenä ja kauniina. Ja niin suuntasimme Timmelsjochille, yhdelle kauneimmista Itävallan alppiteistä.

Suuntasimme kohti Landeckia ja Innsbruckiin vievälle moottoritielle. Ajelimme Ötztalin läpi, joka on yksi Tirolin kuuluisista laaksoista ja ehkä kaikkein tunnetuin. Muut minulle tutuksi tulleet ovat Pitztal, Gurgtal ja Kaunertal. Viimeisimmästä kuulimme Andreakselta, että Kauner tarkoittaa hieman epärehellistä henkilöä, siis rosvojen laaksoko? No, ainakin tietulli siltä tuntuu 🙂

Ajoimme Söldenin läpi ja lähdimme nousemaan ylös vuorille. Ja niin meissä kaikissa asui pieni lehmä.

Timmelsjochin alppitie oli maineensa veroinen. Ja Åkekin nautti suhteellisen hyvin. Ylhäällä maisemat olivat todella upeat. Nousimme ylös aina 2500-2700 metriin. Patikoimme ylhäällä huipulla ja digikortit saivat täytettä.

Timmelsjoch oli hyvin Kaunertalin jäätikkötien tuntuinen. Jälkimmäinen on vain pitempi ja nousee korkeammalle. Erinomaisia vaihtoehtoja kumpikin. Timmelsjochista jäi Italian puoleinen sivu kokematta, kun palailimme takaisin Itävallan puolelle.