Keskiviikko 19.8. – Linnassa

Keskiviikko 19.8. – Linnassa

Jouduttiin linnaan tänään, nimittäin Ambrasin linnaan Innsbruckissa. Sateisen päivän erinomainen vierailukohde.

Paikassa on aika vähän parkkipaikkoja. Paras tapa onkin tulla bussilla Innsbruckista. Me saimme auton parkkiin linnan yläpuolella sijaitsevalle pellonläntille, mihin muitakin autoja oli jätetty.

Ambrasin linna (saksa: Schloss Ambras) on renesanssilinna ja sijaitsee Innsbruckin kukkuloilla . Ambras sijaitsee 587 metrin korkeudessa. Sitä pidetään suosituimmista nähtävyyksistä kaupungissa. Linna on rakennettu 1500-lla, mutta paikalla on sijainnut linna jo 1100-luvulta. Kulttuurisesti ja historiallisesti linna liittyy läheisesti arkkiherttua Ferdinand II:een (Habsburg) ja toimi hänen asuinpaikkansa 1563-1595.

Liput maksoivat 10 euroa henkilö. Ensin katseltiin aseita ja haarniskoja asehuoneen alimmassa kerroksessa. Aikamoinen kokoelma. Jos vähänkään on ritareista kiinnostunut tai harrastaa roolipelejä, niin aivan mahtava idea-aitta. Löytyy turnajaispanssareita 1500 -luvulta, mukaan lukien useita, jotka on tehty arkkiherttua Ferdinandille itselleen. Asehuoneen yläkerroksessa on myös arvokas Habsburgien taidekokoelma.

Linnan Espanjalainen sali (Spanische Saal) on merkittävä esimerkki saksalaisen renessanssin arkkitehtuurista. Lisäksi linnasta löytyy useasta kerroksesta Habsburgien suvun selfieitä eli kattava kokoelma muotokuvamaalauksia hallitsijoista, heidän vaimoistaan ja sukulaisistaan. Historiaa on niin että heikompia huimaa. Habsburgien kirjakokoelmat ovat kuljetettu Wieniin ja ovat siellä nähtävissä.

Kerroksia on linnassa viisi ( -1, 0, 1-3). Ei hissiä. Huone toisensa jälkeen erilaisia muotokuvia Habsburgeista. Siis korvannipukka ja töröhuuli ;). Mielenkiintoisempia paikkoja olivat kappeli ja lasikokoelma. Siellä tuli tunne, että pitää nopeasti opetella saksaksi lause: Ne oli jo rikki kun tulin huoneeseen! Kannattaa varata aikaa. Habsburgien historia on varsin monipolvinen. Portugalista ja Italiasta haettiin puolisoista. Oli sala-avioliittoja jne.

Kierroksen jälkeen piipahdettiin puutarhaan. Linnan pihassa on englantilainen puutarha. Puutarhassa on runsaasti erilaisia vesilintuja. Myös riikinkukkoja näkyi.

Palailimme pieniä teitä pitkin takaisin Zell an Zilleriin. Myös poliisit mittasivat matkalla nopeutemme. Tänä vuonna ei tullut huomautusta. Zellissä etsimme jo sudennlkäisinä ruokapaikkaa. Lopulta löytyi paikallinen Quatro-jotakin italialainen paikka. Saatiin hyvä muonat ja parempi mieli. Marenkin elämä alkoi palailla pätkittäin energiakadon jälkeen.

Sadepäivätkin ovat mielenkiintoisia Itävallassa ja löytyy uusia kohteita, vaikka täällä ollaankin koluttu niin monena vuotena.