Keskiviikko 16.7. – Apinavuorella

Keskiviikko 16.7. – Apinavuorella

Altaalla chillaillen
Altaalla chillaillen

Aamupäivä chillailtiin altaalla kuka milloinkin ylösnousseena. Venyvä käsite. Allas tässä ilmanalassa on erinomainen lisäväline talossa. Lämmitystä ei altaassa tarvitse. Aurinko pitää huolen veden lämpötilasta. Allas on tarpeeksi iso, mutta vähän liian matala. Altaassa on mukava polskutella ja välillä siemaista juomaa reunalta. Sopivan löysää lomapuuhaa. Olemisen sietämätön keveys. Sitä tarvitsee opetella.

Pientä pallottelua
Pientä pallottelua

Rantalelujakin ollaan hankittu tai tuotu mukanamme. Kunnon ilmapatja voisi olla vielä hyvä ostos auringonottoon ja oleiluun.

Iskulyönti
Iskulyönti

Niveapallo on ollut kovassa käytössä vesilentopallossa. Pari kertaa sitä on jo haettukin naapurin tontilta. Onneksi tontilla ei ole ketään. Kuin satunnaisesti. Naapurin pihaa hoidetaan todella ahkerasti. Joka päivä siellä joku puuhaa jotain. Nurmikon leikkuuta, puiden istuttamista, siivoamista jne.

Ja taas Tuk Tukiin
Ja taas Tuk Tukiin

Päivän ohjelmaksi päätyi apinoiden katselu Mount Khao Takiapilla, joka tunnetaan yleisesti apinavuorena täällä. Soitto hovikuskille toi paikalle pienen, tutuksi käyneen taksimme ja niin suuntasimme pienessä vesiripsottelussa kohti apinoita.

Vähn väjempää kuin edellisiltana
Vähän väjempää kuin edellisiltana

Hua Hinin keskustaan päästyämme alkoi sitten sataa vähän reilumminkin. Oikeastaan kaatamalla. Melkoinen kuuro kasteli katuna. Vähän huolestuneena katseltiin taivasta kohden mitä tuleman pitää. Aika mustia pilviä.

Vettä roiskii
Vettä roiskii
Paloasema
Paloasema

Paikallisella paloasemallakaan ei ollut vesipulaa.

Viemärit kovilla
Viemärit kovilla

Päästyämme vuorelle, joka sijaitsee noin 7 km Hua Hinin eteläpuolella, karvaisia serkkuja alkoi vipeltää joka puolella. Apinoita voi syöttää pientä korvausta vastaan. Erilaisia tajottimia (lue kuppeja) on tarjolla 20, 50 ja 100 bethin hintaan kojusta. Anniina otti 20 bathtilla banaaneja ja se oli nopea kokemus. Joka suunnasta ryntäsi karvaisia serkkujamme banaanikipon kimppuun.

Kavereita riittää
Kavereita riittää

Kavereita riitti olkapäille ja kupin kimppuun. Niitä suorastaan vyöryi joka suunnasta.

Wat Khao Takiap - apina vuori
Wat Khao Takiap – apinoiden vuori ja temppeli

Eri ikäisiä apinoita oli pitkin rinteitä, rakennuksia ja teitä. Paikalliset ampuivat niitä ritsoilla. Ne kun on aika hanakoita vääntelemään peilejä ja antenneita autosta ja moposta. Unoja apinat eivät ole. Repusta ja taskusta lähtee aika näppärästi serkkuja kiinnostavat esineet.

apina
apina
Lapsi ja äiti
Lapsi ja äiti
GoPro on erinomainen väline
GoPro on erinomainen väline

GoPro osoittautui näppäräksi välineeksi kuvailla apinoita. Sillä pääsi jatkovarrella tarpeeksi lähelle.

Mietteliäs
Mietteliäs
Kaikki lapset tykkää lammikoista
Kaikki lapset tykkää lammikoista

Ohi menneen sateen seurauksena temppelialueelle oli muodostunut kivoja lammikoita. Ainakin apinalasten mielestä. Ilmeisesti kaikkia lapsia kiinnostaa veden roiskuminen.

Apinoihin kannattaa suhtautua kuitenkin varoen. Vaikka ne ovat tottuneet ihmisiin, ne ovat edelleen eläimiä ja he kilpailevat ruoasta kuin laumaeläimet. Apina saattaa hypätä kaulaan ja yrittää syödä ruoan ämpäristä tai hypätä tavoittelemaan ämpäriä myös puista tai katoilta. Jos apinat ovat ympäröineet sinut ja ovat tulleet liian lähelle, voit yksinkertaisesti kaataa ruuat mahaan ja vain kävellä pois.

Apinoiden huoltajat ohjailevat ja komentavat apinoita pitkillä kepeillä ja ajavat apinat pois, jos ne aiheuttavat hankaluukisa. Myös koirat pitävät apinoita loitolla suurimman osan ajasta. Älä lyö tai potki apinoita. Älä koske apinoita millään tavoin – ne purevat. Huolehdi irrallisista tavaroistasi – apinat ovat uteliaita. Asianmukaisella käyttäytymisellä saat ainutlaatuisen kokemuksen.

Julkinen liikenne on halvin tapa mennä Apinavuorelle. Vihreät avopakettiautot songthaewit kulkevat n. 15min välien ja maksavat 10-20 THB / henkilö Hua Hinin keskustasta. Bussi pysähtyy viittaamalla ja voit  nousta pois tai mennä sisään milloin tahansa reitin varrella. Bussit kulkevat Hua Hin yömarkkinoilta, alas Petchkasem Roadille ja päätyvät Khao Takiabiin.

Ihmettelyä
Ihmettelyä

Temppelialueella on hienoja rakennuksia (muista ottaa kengät pois) ja näkymät Hua Hinin suuntaan ja merelle ovat upeat.

Putki on kiva leikkikalu
Putki on kiva leikkikalu
Kisailua lammikossa
Kisailua lammikossa
Vanhempi herrasmies
Vanhempi herrasmies
Naurava Buddha
Naurava Buddha
Temppeliapina
Temppeliapina

Apinat liikkuvat kaikkialla. Myös temppeleissä.

Häh!?
Häh!?
Pikkubuddha?
Pikkubuddha?
Pientä säätöä mopoon
Pientä säätöä mopoon
Rahapuu?
Rahapuu?

Uhraaminen kuuluu aina asiaan temppeleissä. Rahamuniin voi tökätä 20 bathin setelin, kultahippuja voi liimata patsaisiin, jne. Munkeille voi ojentaa ruokaa (ei naiset, he jättävät lahjan sopivasti saataville).

Wat Khao Takiap
Wat Khao Takiap
Mahtava näkymä rantaan
Mahtava näkymä rantaan

Watin terassilta on upea näkymä. Pitää vain jaksaa kivuta portaat ylös temppelille. Hiki virtaa, mutta on sen arvoista. Hua Hin avautuu ja rantaa näkyy aina Cha Amiin saakka.

Paikallinen maitokone
Paikallinen maitokone

GoProlla tehtiin pieni video apinalaumasta:

Kuljetuksemme odotteli meitä vierailumme ajan. Tarpeeksi apinoita tutkittuamme suuntasimme keskustaan ruokailemaan. Useimmat ruokapaikat pitävät siestaa iltapäivällä ja aukeavat uudelleen klo 17-17.30. Bam Bam oli jo auki neljän pintaan. Sieltä saimme päivän herkut.

Rahanlasku
Rahanlasku
Bam Bamissa
Bam Bamissa
Ja ruokaa löytyy
Ja ruokaa löytyy
Olutta
Olutta

Rouva nautti päivän ansaitun oluen. Ruokaa oli taas aivan riittävästi. Palailimme vähän eri tahtiin takaisin talolle. Mare ja Juha piipahtivat reilun tunnin kokonaisvaltaisessa jalkahoidossa. Yksi thaimaalaisen loman ihanuuksia ovat jalkahoidot ja -hieronnat. Pitääpä mennä selkää aukaisemaan samaan paikkaan.

Kämpillä
Kämpillä

Aika nopeasti pimeys laskeutui ja unihiekkaa alkoi ilmestymään silmiin. Nuoriso jaksoi hieman pitempään kuin vanhukset.