Kaunertaliin 2017

Kaunertaliin 2017

Odotusta ilmassa

Majoitus on varattu ja autokin odottaa Münchenissä. Nyt vain odotellaan lomaa ja matkan alkua. Lentoliput hankittiin suoraan Lufthansan sivujen kautta. Tänä vuonna emme löytäneet halpoja lippuja vaan ilmeiseti perjantain lennot kohottivat menopaluulipun hinnan 400 euroon. Halvemmallakin olisimme toki saaneet, jos tyytyisimme valilaskullisiin lentoihin mm. Air Balticilta olisi löytynyt alle 200 euron lentoja Riikan kautta, mutta suora lento tässä iässä on houkuttava. Toinen hintoja nostava tekijä oli kellonaika milloin halusimme lentää, aamulla Müncheniin ja illalla Helsinkiin. Toistenpäin olisi saanut lentoja hieman halvemmalla.

Kaunertal

Kesällä 2017 suuntaamme Kaunertaliin, yhteen kauneimmista laaksoista Tirolissa. Se on tunnettu kolmetonnisistaan ja jäätiköstään. Pääseepä jäätiköltä näkemään kolmeen eri maahan, Itävaltaan, Italiaan ja Sveitsiin. Laaksosta on helppo tehdä retkiä näihin maihin. Suurimmat kaupungit ovat Imst ja Landeck. Jälkimmäinen on lähempänä. Rechenpaßin kautta pääsee sitten Italian puolelle Etelä-Tiroliin.

Toki laaksossa itsessään riittää nähtävää. Ja vaellettavaa. Yli 300 km wandererwegeä pitäisi riittää ja jää aika paljon ylikin. Suoraan majapaikasta pääsee liikkeelle.

Majapaikaksi valikoitui Haus Alpenrose (nimi aika yllätys 😉 )

https://www.tiscover.com/at/unterkuenfte/kaunertal-haus-alpenrose

Tiscoverin kautta etsittiin majapaikka, niinkuin edellisinä vuosinakin. Edullinenkin on taas.

Lähde: Ski resort Kaunertal | Nature park & glacier park in Tyrol