Avioliittoneuvontaa

Avioliittoneuvontaa


Avioliittoneuvontaa, originally uploaded by Jukina.

Katselimme Wat Saketissa, kun nuoret parit jonottivat munkin puheille. Kyseessä oli selvästi siunauksen pyyntö rakkaudelle. Munkille ojennettiin yleensä uhrina kynttilöitä, maljoja, ym. tavaraa. Samalla kuunneltiin hänen rukouksensa ja ohjeensa. Munkki istui korokkeella, joka oli varattu vain heille. Kengät oli tietenkin jätetty jo botin ulkopuolelle. Temppelissä oli hyvin kiireetön ja rauhallinen ilmapiiri. Muutamia länsimaisia turisteja vieraili kanssamme samaanaikaan, mutta muuten temppeli oli varsin tyhjä.

Temppelin jälkeen paljastui sitten varsinainen syy kiertomatkaamme. Meidät vietiin tuk-tukilla kultasepänliikkeeseen tutustumaan kultaan ja timatteihin. Oli tarjolla rubiineja ja safiireja, kultaa ja hopeaa. Onneksi olimme lukeneet näistä huijauksista. Usein kalliilla ostettu timantti osoittautuu kotimaassa huomattavasti arvottomammaksi kuin mitä siitä on maksettu hyväuskoisesti Thaimaassa. Katselimme kohteliaasti ”tehtaanmyymälää” vanhemman naismyyjän tarjotessa meille erlaisia koruja. Pienen kierroksen jälkeen myyjä antoi periksi (ilmeisesti ulkoasullammekin oli vaikutusta) ja palasimme tuk-tukiin.

Kuljettajamme muuttui oudon vaiteliaaksi ja vei meidät samantien takaisin Grand Palacelle. Kyyti maksoi sen 40 bath mitä oli aluksi sanottukin ja tuon arvoinen temppeliretki hyvinkin oli. Kannattaa näköjään olla varovainen noiden ”ystävällisten herrasmiesten” kanssa. Tarkoitus oli ilmeisesti viritellä meidät romanttisiin ajatuksiin temppelissä ja sitten rahastaa ne pois liikkeessä.

One Reply to “Avioliittoneuvontaa”

  1. Tuosta tuktuk/taksinkuljettajien touhusta viedä asikas tuonne korumyymälään, johtuu ihan siitä että he saavat ”provikkaa” kun tuovat asiakkaitaan sinne ostoksille. Matka ei maksa mitään jo mitään ei ole pakko ostaa. Kuljettajat saavat kupongin asiakkaan kierrettyä koko paikka kertaalleen ympäri. Kupongilla he saavat ostettua bensaa. Ilmeisesti jaossa on erisuuruisia bensakuponkeja ihan sen mukaan millaisia asiakkaita he ovat tuoneet. Reissusta voi kieltäytyä kuskin ehdottaessa sitä.