Auto varattu

Auto varattu

Auto varattu ja maksettu. Lopulta valinta oli aika tavallinen ja porvarillinen VW Passat tai vastaava. Järki voitti vaikka avoautokin olisi ollut kiva. Toki autossa on ilmastointi.

Sitten alkaa jännitys minkä auton sieltä lopulta saa. Europcar on kuitenkin firma, josta autovuokraus brokeri Auto Europe auton vuokrasi.  Viime kesänä olimme varanneet myös samanlaisen paketin (100 e halvempi muuten silloin) ja saimme Touranin. Toissa vuonna käyttöön tuli Audi 4 3.0 TDI. Elämme siis jännittäviä aikoja.

Autobrokeri on siis firma, joka vuokraa eri autonvuokrausfirmojen autoja etsien halvinta hintaa.  Jo usean vuoden ajan olemme käyttäneet Auto Europen palveluja. Münchenin lentokentän autonvuokraussysteemi on yksi tehokkaimpia näkemiäni. Palvelutiskit löydät samasta paikkaa. Auton vuokrauspaperit ja avaimen saatuasi käyt noutamassa auton isosta hallista. Auto kannattaa tarkistaa todella huolellisesti ennen ajoa huolellisesti ja merkityttää papereihin jokainen naarmu. Muuten sen voi joutua maksamaan itse. Myös vanteet kannattaa tarkistaa. Lisäksi kun ottaa vielä vaurioista kuvat kännykkäkameralla tms., niin voi säästyä isoilta murheilta. Jos huomautettavaa on, niin ei muuta kuin vuokrauspalvelun henkilö paikalle ja hän merkitsee vauriot papereihin. Tarkistaa kannattaa myös katto.

Vuokrausfirmat tarjoavat erilaisia maksuja lisäpalveluina. Vuokrahintaan sisältyy kolari ja varkausvakuutus yleensä noin 1000 euron omavastuulla. Lisähinnasta saat omavastuun pienennettyä ja henkilövakuutuksen myös matkustajille. Tosin matkavakuutus on jo usein olemassa.

Auton palautus on myös keskitetty Münchenissä. Kaikkien vuokraamojen autot ajetaan samaan halliin. Ja tarkastus käy nopeasti. Jos mitään ei ole, niin suuntaat vain lentokoneelle. Kätevää ja nopeaa!

Tänä vuonna auton hinnaksi tuli n. 697 euroa/18 pv sisältäen Auto Europen omavastuun poiston. Jos joudumme maksamaan autovuokraamolle jotain, Auto Europe hyvittää sen meille. Ilman tuota hyvitystä hinta olisi ollut halvempi. Hinta on nyt siis 39 e/pv, joka on suhteellisen edullinen hinta mielestäni. Polttoaineet toki tulevat siihen päälle vielä.